Praznik jedrenja

Danas održan drugi dan Windsurf Fiumanke i SUP Fiumanka

P. N.

Windsurf Fiumanka

Windsurf Fiumanka

U ukupnom poretku prvo mjesto zauzeo junior Mistral Matulja iz JK Istra, Lovran. Drugo mjesto pripalo je Enricu Marottiju CRO 401, DSNM Volosko sa samo 1 bodom razlike, dok je treće mjesto osvojio Val Eržen SLO 31, KJD Bum Koper 


Rođendanskim partyem u Boonkeru i proglašenjem pobjednika zaključena je 25. Fiumanka, regata čija su se jedra snažno utisnula u identitet Rijeke, prizori na moru kojima se njezini građani ponose. 


 
 


Program Fiumanke nastavio se i danas. Na Preluci je održan drugi dan Windsurf Fiumanke u organizaciji DSNM Volosko. Jedrilo se u kategorijama junior, master i senior. U ukupnom poretku prvo mjesto zauzeo junior Mistral Matulja iz JK Istra, Lovran. Drugo mjesto pripalo je Enricu Marottiju CRO 401, DSNM Volosko sa samo 1 bodom razlike, dok je treće mjesto osvojio Val Eržen SLO 31, KJD Bum Koper. Po završetku natjecateljskog dijela programa i dodjele odličja, za sve prisutne održano je druženje uz glazbu, hranu i piće u suradnji s Marotti Windsurf Centrom na Voloskom.


Sup Fiumanka


 


Proglašenjem pobjednika zaključeno je četvrto izdanje SUP Fiumanke. U RACE regati najuspješniji je bio Kolja Rapaić dok je među ženama prvo mjesto osvojila Stanislava Laginja. ELITE regatu prvi su u svojim skupinama završili Maja Dolžan i Luka Kožar. U kategoriji natjecatelja od 10 do 14 godina kod dječaka je najuspješniji bio Nejc Špelić,  a od djevojčica Stella Veršić. FUN regatu prvi su završili Nikolina Nikolić i Milan Stojaković. U kategoriji KAHUNA 50+ najbolja je bila Polona Pušljar.