Danas tradicionalna akcija

Narodno učilište u Rijeci danas ima svoj dan otvorenih vrata. Od ove godine nude još dva nova programa

Bruna Matičić

Široka ponuda programa uključuje i umjetničke tečajeve / Foto Sergej DRECHSLER

Široka ponuda programa uključuje i umjetničke tečajeve / Foto Sergej DRECHSLER

Od ove školske godine riječko Narodno učilište u ponudi ima i dva nova programa za stjecanje srednje stručne spreme, i to program za stjecanje zanimanja dentalnog asistenta i program stjecanja niže stručne spreme za zanimanje bolničarRIJEKA  Narodno učilište u Rijeci danas organizira svoj tradicionalni Dan otvorenih vrata, s ciljem upoznavanja građana s programima izobrazbe koje nude.


Polaznici i svi zainteresirani građani do 20 sati na Narodnom učilištu mogu se informirati o programima, upoznati nastavnike, vidjeti prostor i kabinete u kojima se održava nastava, a ono što je zanimljivo jest da danas željeni program izobrazbe mogu upisati uz 10 posto popusta. U ponudi je, kaže ravnateljica Heni Strčić, oko 180 programa – od stranih jezika te programa osposobljavanja i usavršavanja u raznim područjima, od ekonomije, financija, trgovine, uslužnih djelatnosti, građevine, industrije, informatike i ostalih, dok od srednjoškolskih programa nude prekvalifikacije za šesnaest različitih zanimanja.


Od ove školske godine riječko Narodno učilište u ponudi ima i dva nova programa za stjecanje srednje stručne spreme, i to program za stjecanje zanimanja dentalnog asistenta i program stjecanja niže stručne spreme za zanimanje bolničar.
– Svake godine nastojimo ponuditi nešto novo. Stoga smo temeljem upita polaznika odlučili i pripremili dva nova programa. To je program za stjecanje zanimanja za dentalnog asistenta i program stjecanja niže stručne spreme za zanimanje bolničar.Programe ćemo provoditi u vježbovnom i praktičnom dijelu u suradnji s Kliničkim bolničkim centrom Rijeka za zanimanje bolničar, dok ćemo program dentalni asistent provoditi u suradnji s Fakultetom dentalne medicine u Rijeci, kazala je Heni Strčić.


Uz navedeno, kaže, u ponudi imaju i kreativne i umjetničke tečajeve i radionice u kojima odrasli i djeca mogu naučiti svirati instrument, pjevati, crtati ili slikati, ili se uključiti u radionice keramike.