All Digital Week

CTK Rijeka spremio online cjepiva znanja

Sanja Gašpert

Foto Screenshot

Foto ScreenshotRIJEKA U skladu s aktualnom situacijom i preporukama nadležnih službi koje se provode radi zaštite od koronavirusa, Centar tehničke kulture Rijeka odgodio je sve planirane aktivnosti u informatičkim učionicama, no, velik broj svojih aktivnosti preselili su na online kanale gdje su pripremili CTK-a Rijeka cjepiva znanja.


U sklopu All Digital Weeka, koji je u tijeku, pripremili su Natjecanje iz programiranja putem online evaluatora https://www.hackerrank.com/all-digital-week-coding-challenge.


Bit će potrebna registracija u sustav pomoću email adrese ili putem ostalih platformi (Facebook, Google, LinkedIn, GitHub). Svoje znanje zainteresirani mogu pokazati u natjecanju iz 3D modeliranja.
– Model napravite doma i pošaljete na mail [email protected], screenshot će objaviti na facebook stranici kako bi korisnici CTK Rijeka mogli ostaviti svoj glas. Tri najbolja modela će isprintati i poslati na kućnu adresu. Natjecanje iz robotike na temu Moj izum za život u zatvorenom.


Možete napraviti bilo što i kratki video poslati na mail [email protected]


Radove ćemo objaviti na našoj facebook stranici. Vrijednu nagradu dobit će najbolji rad. Video savjeti za odrasle i osobe starije životne dobi, koji će im pomoći u digitalnom svijetu, objavljuju na svojim društvenim mrežama.


Kampanjom Get Your Facts Straight ukazuju na dezinformacije kojih u medijima ima jako puno, a tome smo svjedoci i ovih dana, ističu u riječkom CTK-u.


CTK Rijeka će online aktivnostima obilježiti i Dane medijske pismenosti, a, kako ističu, cilj je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti, osnažiti građane, posebice djecu i mlade za kritičko promišljanje medijskih sadržaja.


– Vještine medijske pismenosti u kriznim trenutcima su jako važne, a to možemo vidjeti i posljednjih dana te nam mogu pomoći da se zaštitimo od utjecaja brojnih neprovjerenih informacija i dezinformacija koje prate primjerice pandemiju koronavirusa i upravo se brzinom virusa šire društvenim mrežama i prosljeđuju putem aplikacija za dopisivanje, a velik je problem i senzacionalistički pristup određenog broja medija.


Kako prepoznati takve vijesti pokušat ćemo objasniti i kroz online kampanju, koju provodimo kroz projekt Get Your Facts Straight.


Na društvenim mrežama provodimo kampanju kojoj je upravo cilj osvijestiti problem lažnih vijesti i dezinformacija. Sve edukacije i kampanje možete pratiti putem web stranice www.ctk-rijeka.hr te na društvenim mrežama Facebook i Instagram, ističu u CTK-a Rijeka.