Međunarodni događaj

CTK Rijeka obilježava Moonhack programiranjem u Scratchu

Portal Novi list

Foto Screenshot

Foto ScreenshotCentar tehničke kulture Rijeka pridružuje se međunarodnom događaju Moonhack koji okuplja djecu iz cijeloga svijeta, a ove godine se obilježava od 25. do 31. svibnja.


– Ovogodišnji je cilj vratiti Moonhack na Zemlju i u vaše domove. Iskoristite novonastalu situaciju i kvalitetno provedite vrijeme za ekranom, spojite se virtualno s prijateljima, preuzmite upute i programirajte vlastito rješenje za spas planeta.


Cilj je napraviti vlastite projekte za spas planeta – razmislite o korištenju vode, obnavljanju drveća, održivosti i još puno puno toga. Spasimo naš planet, projekt po projekt!
U svijetu se danas događa puno toga zbog čega je tim Code Cluba Australije osmislio ovogodišnje Moonhack projekte u nadi da će potaknuti djecu na razmišljanje o promjenama koje bi mogli napraviti u životu.


Nadamo se da će nam se što veći broj djece samostalno ili sa svojom obitelji pridružiti iz udobnosti doma na virtualan način.


Provedite zabavno i edukativno sat vremena zajedno, izrazite svoju kreativnost te prve ili napredne programske korake napravite u Scratchu.


Možete im i poslati svoje radove koje će rado objaviti na društvenim mrežama.


Prijavite se kratkom prijavnicom OVDJE. Nakon prijave dobit ćete link i upute, kažu u CTK Rijeka.


Radionice su namijenjene za učenike od 1. do 8. razreda OŠ i besplatne su te se provode kroz projekt Budi++ koji financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Zaklada Hrvatska za djecu, HBOR i INA.