Pristiglo gotovo 600 fotografija

Čitatelji biraju fotografije za kalendar Novog lista: Tročlana komisija izbor je suzila na 24 slike

Bruna Matičić

Vedran Karuza, Bruno Lončarić, Vilim Zdeličan i Marko Modrić / Foto B. MATIČIĆ

Vedran Karuza, Bruno Lončarić, Vilim Zdeličan i Marko Modrić / Foto B. MATIČIĆ

Počevši s današnjim danom pa sve do ponedjeljka, 3. listopada, 24 odabrane fotografije postupno će se objavljivati u tiskanom izdanju i na portalu Novog listaRIJEKA – Prirodne ljepote našega kraja i bogatstvo nacionalnih parkova i parkova prirode, mora, uvala i obale kvarnerskih otoka te mnogobrojnih zaštićenih područja goranskih, ličkih, primorskih i otočkih prirodnih bogatstava bile su tema fotografskog natječaja naziva »Prirodne znamenitosti našega kraja« otvorenog u povodu pripreme posebnog kalendara Novog lista za 2023. godinu.


Na fotografski natječaj pristiglo je gotovo 600 fotografija koje dočaravaju prirodna bogatstva našega zavičaja te detalje zabilježene u zaštićenim prirodnim područjima, a njih je jučer pregledala i ocijenila stručna komisija djelatnika Javne ustanove Priroda i Novog lista. Tročlana komisija – Marko Modrić, glavni čuvar prirode JU-a Priroda, Vedran Karuza, voditelj Fotoslužbe Novog lista i Bruno Lončarić, voditelj posebnih projekata Novog lista – od ukupno 580 pristiglih izdvojila je 24 fotografije koje će predstaviti našim čitateljima, a kako bi izbor bio nepristan i objektivan, Vilim Zdeličan, djelatnik Službe informatike Novog lista, prethodno je uklonio sve oznake autorstva.


Počevši s današnjim danom pa sve do ponedjeljka, 3. listopada, 24 odabrane fotografije postupno će se objavljivati u tiskanom izdanju i na portalu Novog lista, a najvažnije je da će čitatelji imati priliku odabrati trinaest fotografija te sudjelovati u stvaranju novog kalendara. Svoj odabir i glasove mogu nam poslati putem ispisanog kupona na adresu Novi list, marketing, Zvonimirova 20a ili elektroničkom poštom na adresu [email protected]
Od predložene 24 fotografije 13 fotografija s najvećim brojem glasova čitatelja krasit će kalendar Novog lista za 2023. godinu, a njihovi će autori tek tada biti otkriveni te nagrađeni s 1.000 kuna. Kalendar Novog lista dio je ovogodišnjeg velikog projekta »Zajedno« u okviru kojeg je, uz potporu brojnih poslovnih partnera i pokrovitelja, ostvaren niz priloga objavljenih na Svjetski dan voda, Svjetski dan Zemlje, Dan zaštite okoliša i Svjetski dan ozona. Zlatna završnica projekta, u čijem je fokusu upravo ljepota prirode koja nas okružuje i važnost njezina očuvanja, bit će novi kalendar koji ćemo tradicionalno objaviti 6. prosinca kao dar čitateljima u povodu blagdana sv. Nikole.