Detalji

Češka slikarica Dagmar Ditetova otvorila izložbu u Hiltonu

Alenka Juričić Bukarica

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Detalji iz svakodnevnog života pretočeni na platnoJedini način kako napraviti sjajne stvari je raditi ono što volite, poručila je na otvorenju izložbe svojih radova češka floristica i slikarica Dagmar Ditetova. Izložba slika ove autorice otvorena je u Hilton Rijeka Costabella Beach Resortu i Spa na prigodnoj svečanost na kojoj je Ditetova istakla da suradnja s riječkim Hiltonom traje već neko vrijeme.


– Moje slike se nalaze u interijerima resorta s obzirom na to da smo već tijekom opremanja interijera definirali na koji način i umjetničkim slikama dodatno urediti prostor.


Tako sam već tada napravila niz djela koja su postavljena u resortu, kazala je češka umjetnica dodajući kako inspiraciju za svoje slike nalazi u detaljima iz svakodnevnog života.
Što se tiče Rijeke i Hrvatske, otkrila nam je da je u našoj zemlji boravila kao dijete, a suradnja s riječkim Hiltonom zaslužna je da se ovamo ponovno vratila i zaljubila u ovaj kraj.


Svečanosti prisustvovali su brojni uzvanici iz Hrvatske, ali i Češke, među kojima i vlasnik resorta Jaroslav Trešnak, kao i riječki gradonačelnik Marko Filipović te Vladimir Bilek, zastupnik u Hrvatskom saboru za češku i slovačku manjinu.