Prepoznali izvrsnost

Čavjanskim boćaricama Udruga trgovaca “051” Rijeka uručila donaciju

Bruna Matičić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Nadamo se da će im to pomoći u napretku i odličnim rezultatima u sljedećoj sezoni, kazao je Robert Fućak.Trud i rad mladih čavjanskih boćarica iz Škole boćanja Čavle prepoznao je Savez udruga malih trgovaca Republike Hrvatske i županijska Udruga trgovaca “051” Rijeka, a koji su im u prostorijama kluba svečano uručili vrijednu donaciju u iznosu od tisuću eura.


Klubu vrijednu donaciju je uručio Robert Fućak, predsjednik Udruge trgovaca “051” Rijeka i član Uprave Saveza malih trgovaca RH koji je pritom objasnio kako im je namjera bila pomoći lokalni sport i male, neprofitabilne sportove.

– Prepoznali smo izvrsnost u Školi boćanja Čavle i odlučili nagraditi natjecateljice. Nadamo se da će im to pomoći u napretku i odličnim rezultatima u sljedećoj sezoni, kazao je Fućak naglasivši kako se nada je ovo tek početak jedne lijepe suradnje.


Na donaciji koja je uručena klubu se srdačno zahvalio i Dean Klarić, trener Škole boćanja Čavle koji je kazao da će dobivena sredstva biti prava nagrada djevojkama koje su ove godine šesti put postale prvakinje Hrvatske.– One će biti najzadovoljnije ovom nagradom koja će im sigurno dobro doći, rekao je trener Klarić, dok su donaciju u ime svih članica boćarskog kluba primile vrsne boćarice, Carrolina Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak.


– Sretne smo i ponosne što je prepoznat naš trud i rezultat te rad našega kluba. Premda se radi o malom sportu i klubu koji djeluje u maloj općini, za nas se daleko već čulo. Zaslužile smo ovu nagradu jer iza nas stoji jako puno dobrih rezultata, ali i predan rad s mladima, rekla je Nikol Marelja Bošnjak dodavši kako im je donacija pravi vjetar u leđa i velika motivacija za daljnji rad i predstavljanje kluba, općine i svih koji ih podržavaju.Kao što je već spomenuto, Klub Škola boćanja Čavle djeluje već jedanaest godina i vrijedno skuplja priznanja i medalje, a njegove su članice šest puta osvojile naslov prvakinja Hrvatske u seniorskoj konkurenciji, a igračice od 2012. godine nastupaju u skoro svim selekcijama nacionalne vrste.


Konkretno boćarica Carrolina Bajrić osvajačica je šest medalja sa svjetskih i europskih prvenstava i 13 titula seniorske prvakinje Hrvatske u raznim disciplinama boćarskog sporta, dok je Nikol Marelja Bošnjak igračica koja se na svjetskom prvenstvu okitila srebrom, državna prvakinja u preciznom izbijanju i viceprvakinja Europe i Hrvatske s klubom.


Ovim vrsnim boćaricama kalendar je poprilično zauzet i do kraja godine popunjen brojnim natjecanjima i novci će im dobro doći. Slijedi im državno prvenstvo u svibnju, Mediteranske igre u Alžiru i Europsko prvenstvo krajem kolovoza u Ljubljani te Kup europskih prvakinja u listopadu.