Moderni prostor

Čavjanski umirovljenici uskoro dobivaju svoj klub u Bajčevu Selu

Sanja Gašpert

Novi prostori uredit će se na starom boćalištu

Novi prostori uredit će se na starom boćalištu

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je odluku o financiranju projektnog prijedloga Općine ČavleNa bivšem boćarskom igralištu u Bajčevu Selu, u općini Čavle, uredit će se novi prostori za klub Udruge umirovljenika Općine Čavle.


Kako ističu u Općini, riječ je o prvom modernom prostoru koji će, uz dosadašnju prostoriju u Domu kulture, moći koristiti svi umirovljenici s područja čavjanske općine. Riječ je o investiciji vrijednoj 500 tisuća kuna, a iz Ministarstva regionalnog razvoja i Programa podrške brdsko-planinskom području projekt je dobio bespovratnih 150 tisuća kuna.


Nositelj projekta je Općina Čavle.
Prva faza uključuje izradu projekta, dobivena je građevinska dozvola za zatvaranje dosad samo natkrivenog dijela, napravit će se novi krov i fasada, urediti i opremiti unutrašnjost. Druga faza uključivala bi opremanje prostora, nabavku namještaja, informatičke opreme, sustava grijanja i hlađenja, ali i kupnju vozila te zaposlenje jedne osobe koja bi taj klub vodila.


Za ovu fazu Općina Čavle u partnerstvu s Udrugom umirovljenika Čavle, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i GD Crvenog križa Rijeka prijavila je cijeli projekt ukupno vrijedan 1,4 milijuna kuna na ITU program – Integrirana teritorijalna ulaganja, za što je Općini Čavle stigla odluka o sufinanciranju projekta u cijelosti, odnosno u iznosu od 1.377.480 kuna.


Naime, prema informacijama iz Općine Čavle, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je odluku o financiranju projektnog prijedloga u sklopu programa »Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar 7 urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb«.


– Veseli nas podrška projektu iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije – poručuje načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.


Dodaje kako dobivena sredstva donose kompletnu opremu novog prostora, zaposlenje voditelja kluba, mnoštvo radionica, izleta, automobil za prijevoz slabije pokretnih osoba, uređenje okoliša kluba, medicinska pomagala i još čitav niz super vijesti za čavjanske umirovljenike.