Sinkrospektakl na bazenu

Čarobne priče na Kantridi: U nedjelju show riječkih plivačica

Ivana Kocijan

Božićna revija temelji se na glazbi iz poznatih crtanih filmova kao što su »Snjeguljica i sedam patuljaka«, »Pinokio«, »Pepeljuga«, »Trnoružica«, »Mala sirena«, »Ljepotica i zvijer«, »Aladin«, »Kralj lavova«, »Pocahontas«, »Zlatokosa« i »Ledeno kraljevstvo«RIJEKA » Plivačice riječkog kluba sinkroniziranog plivanja ove će nedjelje na Bazenima Kantrida izvesti show u vodi na temu poznatih bajki. Božićnim sinkrospektaklom »Čarobne priče na Kantridi« više od stotinu plivačica Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris tako će na najljepši mogući način proslaviti kraj još jedne uspješne sezone i atraktivnom sinkrorevijom svojim vjernim obožavateljima još jednom pokazati zašto se za njihove predstave uvijek traži karta više.


   Osim što niže sportske uspjehe, klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris potvrdio se i kao vrlo uspješan organizator revijalnih nastupa. Tako su riječke sinkrice publiku već osvojile predstavama kao što su »Bal na vodi«, »Chicago« ili »Briljantin«. Božićna revija tradicionalno okuplja sve članice kluba kako bi se uz prigodne koreografije zaključila sezona. Ove godine tema su bajke pa će tako u nedjelju uslijediti niz točaka na glazbu iz poznatih crtanih filmova kao što su »Snjeguljica i sedam patuljaka«, »Pinokio«, »Pepeljuga«, »Trnoružica«, »Mala sirena«, »Ljepotica i zvijer«, »Aladin«, »Kralj lavova«, »Pocahontas«, »Zlatokosa« i »Ledeno kraljevstvo«.


Uspješna sezona


Budući da su sinkricama kao inspiracija za božićnu reviju ove su godine poslužile dobro poznate priče, omiljene među svim generacijama, njihovo predstavljanje u vodi svima će zasigurno biti posebno zanimljivo.
   – Ovaj show pripremamo od početka sezone, točnije od rujna, a sada su probe postale intenzivne, svakodnevne, otkrila nam je trenerica riječkih sinkroplivačica Marija Đudarić kojoj veliku pomoć u pripremi božićne revije pružaju Valeria Petrachina, Monica Marinelli, Jelena Garabiljević, Ana Magaš, Meri Drašković, Martina Mušković, Rebecca Domika i Ivana Host.


   Od najmlađih članica do iskusnih i odlikovanih juniorki i seniorki, sve će članice kluba udružiti snage i zajednički izvesti predstavu u vodi kojom će obilježiti kraj još jedne uspješne sportske sezone. U reviji će tako sudjelovati ukupno 113 plivačica svih uzrasta, a izvan samog bazena nastup će upotpuniti i članovi riječke plesne skupine Flashdance Unit, vokalna skupina Lira uz pomoć klape Reful te glumac David Petrović koji će imati ulogu naratora.


Božićni doživljaj


– David je prošle godine bio Grinch, Flashdance Unit je već jednom surađivao s nama, ali davno, a Lira prvi put sudjeluje u našoj reviji. U glavnim su ulogama seniorke, a pridružit će im se i ostatak kluba. U božićnim revijama uvijek nastupaju svi, od najmlađih do najstarijih. Bajke koje ćemo uključiti u show birali smo udruženim snagama, dodala je Đudarić.    


   Ukupnom božićnom, blagdanskom doživljaju doprinijet će i posebna rasvjeta, scenografija i kostimografija, a plivačice se nadaju da će priče koje predstavljaju učiniti uistinu – čarobnima.


   – Kostime i scenografiju sami izrađujemo, nešto smo posudili i iz kazališta. Inače, kostime izrađuje naša bivša trenerica, voditeljica stručnog tima Aleksandra Saršon Pezelj koja uz pomoć cijelog Izvršnog odbora osmišlja i scenografiju, otkrila je Đudarić.


   »Čarobne priče na Kantridi« na rasporedu su u nedjelju u 18 sati na Bazenima Kantrida. Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti u tajništvu kluba svakoga dana od 8-12 i od 17.30-19.30.


   – Program će započeti proglašenjem najboljih sinkroplisačica za proteklu sezonu, a nakon toga slijedi revija, zaključila je Đudarić.