Jubilarno izdanje

Carnival Snowboard Session: Vratolomije na snijegu usred riječke luke

Ivana Kocijan

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Za bodove u World Snowboard Touru na morsko-snježnoj stazi »izgrađenoj« od 100 tona snijega s Platka borilo se 13 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i AustrijeU više nego idealnim vremenskim uvjetima je na Gatu Karoline Riječke održan 10. Carnival Snowboard Session, natjecanje u organizaciji riječkog Snowboard kluba Nine i Turističke zajednice grada Rijeke, u svijetu jedinstveno zbog dugovječnosti i mjesta na kojem se održava. U jubilarnom CSS-u prvotno je trebalo sudjelovati 20-ak natjecatelja iz Austrije, Mađarske, Nizozemske, Slovenije i Hrvatske. No, zbog promjene datuma održavanja na kraju se za vrijedne nagrade i bodove u World Snowboard Touru izvođenjem trikova i vratolomija po jedinstvenoj riječkoj morsko-snježnoj stazi »izgrađenoj« od 100 tona snijega s Platka borilo 13 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenija i Austrije.Slavio Slovenac Nejc Ferjan


Titulu pobjednika 10. Carnival Snowboard Sessiona uvjerljivim je nastupom zaslužio Slovenac Nejc Ferjan, dok je drugo mjesto pripalo njegovom sunarodnjaku i imenjaku Nejcu Pucku. Kao trećeplasirani natjecanje je završio Austrijanac Konrad Sonne koji je osvojio i nagradu za najbolji trik. Ukupnim pobjednikom riječkog i novosadskog natjecanja proglašen je Nejc Ferjan koji je u Novom Sadu bio drugoplasiran. O najboljima su odlučivali bivši hrvatski snowboard reprezentativci Vid Barić i Matija Dukić.

Događanje su svečano otvorili kraljica Riječkog karnevala Iva Ciceran, Meštar Toni i gradonačelnik Vojko Obersnel, nakon čega su uslijedile dvije kvalifikacijske i jedna finalna runda.


CSS se ove godine udružio s novosadskim Avalanche Risk City Jamom kako bi zajednički popularizirali snowboarding te povezali regionalnu snowboard scenu pa su tako na riječkom natjecanju nastupila dvojica od trojice najboljih snowboardera iz Novog Sada.– Naše je natjecanje prošle godine održano treći put. Suradnju s riječkim natjecanjem započeli smo prošle godine. Iskustvo organizatora CSS-a je neprocjenjivo i puno nam je pomoglo u organizaciji našeg natjecanja. Mi smo ih imali prilike ugostiti u prosincu, a naš dolazak u Rijeku nastavak je suradnje. Oduševljeni smo Rijekom, drago nam je da smo dio ovog događaja i jako smo zadovoljni, sve je vrlo profesionalno. Sljedeće godine planiramo dovesti više snowboardera iz naše regije, Srbije, Crne Gore, Makedonije… Pokušavamo povećati posjećenost oba događanja pa smo formirali mini-ligu i stvorili posebnu kategoriju tako da će najbolji natjecatelj s oba natjecanja dobiti posebnu nagradu – otkrili su Miloš Drašković i Nebojša Kosmajac iz novosadskog Udruženja ljubitelja zimskih sportova Friška gora.


S obzirom na povoljne vremenske uvjete, Carnival Snowboard Session bio je dobro posjećen, a za dobru atmosferu među snowboarderima i publikom tijekom cijelog programa bili su zaduženi DJ-evi eRvin i Deepstoned.