Kandidat HDZ-a

Cappelli: “Nadam se da će Komadina ostvariti sve obećano. Lošinj? Netko nije odradio posao”

Barbara Čalušić

Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN

HDZ će u koaliciji s HSLS-om u županijskoj Skupštini imati 12 vijećničkih mandata što Cappellijevu stranku čini drugom snagom u Skupštini odmah iza koalicije predvođene SDP-om koja je osvojila 17 mandataU drugom krugu izbora za župana PGŽ-a glasalo je manje od 34 posto birača u županiji, njih 88.229. Komadinin protukandidat Gari Cappelli je posebno apostrofirao slabu izlaznost na lokalnim izborima u PGŽ-u koja, prema njegovim riječima, ne daje jasnu sliku o stvarnim preferencijama stanovnika PGŽ-a.


– Čestitam pobjedniku i nadam se da će realizirati sve ono što je obećao u kampanji. HDZ će to svakako budno pratiti kroz županijsku Skupštinu i nastaviti ukazivati na probleme kao, uostalom, i dosad. Žao mi je što je ovaj kraj, a posebice Rijeka, još jednom na lokalnim izborima imala malu izlaznost.


Ta mala izlaznost razlog je što se u ovom kraju nikad ne vidi prava slika, kazao je Cappelli.
Na pitanje kako komentira da Komadinu nije pobijedio ni u svom Lošinju, Cappelli je kratko odgovorio da je to očito rezultat nečijeg slabog rada na terenu.


HDZ će u koaliciji s HSLS-om u županijskoj Skupštini imati 12 vijećničkih mandata što Cappellijevu stranku čini drugom snagom u Skupštini odmah iza koalicije predvođene SDP-om koja je osvojila 17 mandata.


Cappelli nije precizirao koje su moguće postizborne suradnje, već je još jednom ponovio da će HDZ u županijskoj Skupštini očekivati realizaciju obećanih programa.


– Malo ćemo sjesti i dogovoriti eventualne daljnje suradnje. Ono na čemu ćemo sigurno inzistirati jest da se ostvari sve ono što je obećano u programima, i to ne radi nas, već radi svih građana Primorsko-goranske županije, poručio je Cappelli.