Ususret glasovanju

Oleg Butković u Kastvu dao podršku HDZ-ovcima za izbore za VMO

Sanja Gašpert

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Na listama su HDZ-ovci, ali i osobe koje nisu članovi naše stranke, koji su jednako uspješni i prepoznati u svom kraju, rekao je ButkovićKASTAV Povodom izbora za članove vijeća mjesnih odbora u gradu Kastvu, koji će se održati ove nedjelje, 8. svibnja, predsjednik Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Primorsko goranske županije i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković posjetio je Kastav kako bi dao podršku kandidatima HDZ-a.


– Došao sam dati podršku našim članovima na nedjeljnim izborima za vijeća mjesnih odbora, na kojima HDZ-e ima kandidate za svih pet mjesnih odbora. Na listama su HDZ-ovci, ali i osobe koje nisu članovi naše stranke, koji su jednako uspješni i prepoznati u svom kraju, a koji podržavaju ideju da se Kastav mijenja, da treba promjene, jer nema dovoljno razvojnih programa. To je garancija da se stvari trebaju mijenjati i ovom prilikom podršku našim članovima daje cijela Vlada, rekao je Butković.


U Gradskom vijeću Kastva dvoje je članova HDZ-a – Irena Kukurin Barić i Leon Kunišek. Kukurin Barić, koja je ujedno i predsjednica Gradske organizacije HDZ-a Kastav, kazala je kako je cilj stranke pojačati izlaznost i osvojiti više vijećničkih mjesta.
– Ljudi su obično nedovoljno informirani vezano uz ovakve izbore, a i nemaju povjerenja u moguću realizaciju projekata bitnih za svakodnevni život građana. Za ove izbore imamo deset nezavisnih kandidata, s posebnim naglaskom na staru gradsku jezgru koja spada u Mjesni odbor Kastav, gdje smo svih pet mjesta prepustili nezavisnim kandidatima koji jesu stanovnici gradske jezgre i svakodnevno se susreću s problemima. Osnovni problem je kanalizacija i garaža za parkiranje vozila. U svih pet mjesnih odbora u program smo kao osnovne stvari uvrstili dežurstvo komunalnog redara, izgradnju dnevnog boravka za smještaj starijih osoba uz svu potrebnu skrb na dnevnoj bazi, zaštitu zdravlja i kvalitete života građana kontroliranim postavljanjem elektroničke opreme, tzv. baznih stanica, izgradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacijske mreže te uređenje postojećih i izgradnju novih dječjih igrališta za djecu školskog uzrasta, istaknula je Kukurin Barić.


Gradski vijećnik HDZ-a Leon Kunišek ujedno je i predsjednik Odbora za zdravstvo u dva mandata, dugo radi na nužnoj potrebi izgradnje novog Doma zdravlja, obzirom da je on iz pedesetih godina i nije adekvatan za broj stanovnika veći od deset tisuća, koliko ima Kastav. “Nedostaje jedna ordinacija opće prakse, pedijatrijska ordinacija i ginekološka ordinacija. Ne želimo biti taoci neslaganja unutar dviju struje SDP-a u Primorsko-goranskoj županiji, ne želimo da razvoj našega grada bude zakočen zbog toga, rekao je Kunišek.