Bura

Burić: Svakom djetetu treba omogućiti boravak u vrtiću

Hina

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Svake godine ostane neupisano oko 300 djece u dječje vrtiće, a trošak boravka u vrtiću za neke je roditelje previsok, istaknuo je.Predsjednik Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić rekao je na konferenciji za novinstvo u četvrtak da bi se, radi demografske obnove, svakom djetetu u Rijeci trebao omogućiti boravak u dječjem vrtiću.


Novac za pokrivanje troškova besplatnog vrtića osigurao bi se preraspodjelom proračunskih stavki te korištenjem novca iz fondova Europske unije, rekao je Burić, koji je najavio kandidaturu za gradonačelnika Rijeke.


Upozorio je da je Rijeka u lošoj demografskoj situaciji, a vlasti u gradu nisu činile ništa da se demografski pad zaustavi. Svake godine ostane neupisano oko 300 djece u dječje vrtiće, a trošak boravka u vrtiću za neke je roditelje previsok, istaknuo je.
Stručna suradnica Nezavisne liste Bura, ne i članica stranke, Barbara Drezga rekla je da se u Rijeci svoj djeci u dobi iznad tri godine treba omogućiti besplatan boravak u dječjim vrtićima, neovisno o statusu ili visini primanja roditelja.


To se odnosi na vrtiće kojima je osnivač Grad, ali i na privatne vrtiće, rekla je i dodala da bi se proširenje kapaciteta vrtića financiralo preko fondova Europske unije, javno-privatnim partnerstvom ili privatnom inicijativom.