Zamjenici

Burić predstavio svoje prve suradnike u novoj utrci za mjesto gradonačelnika Rijeke

Biljana Savić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Njegovi kandidati za zamjenike bit će Frančeska Sobol-Miščević i Ljubomir DruškovićKandidat za riječkog gradonačelnika Hrvoje Burić je predstavio kandidate za svoje zamjenike Frančesku Sobol – Miščević i Ljubomira Druškovića.


Lider Bure poručio je da je riječ o odgovornim osobama koje odmah mogu preuzeti posao.


Također, siguran je da će ući u drugi krug izbora i nada se, istaknuo je, budućem gradskom vijeću koje neće trgovati ispod stola, kao što to rade, kako je kazao, HNS i Lista za Rijeku, a kadidatkinju i kandidata za zamjenike župana najavio je predstaviti tijekom idućeg tjedna.
Sobol- Miščević, inače pravnica, članica je VMO Gornja Vežica, istaknula je da je nezadovoljstvom situacijom u kvartu u kojemu živi počela izlet u političke vode.– Gornja Vežica ima nešto više od 7 tisuća stanovnika i nemali broj problema. Trenutno su aktualna tri problema za koje se u VMO Gornja Vežica osobno zalažem. Prvi je igralište koje nema reflektora i djeca i mladi ga uvečer ne mogu koristiti.


Prije više od pola godine ukazala sam Gradu Rijeci na taj problem, no ništa nije učinjeno. Drugi problem je velika rupa na cesti na glavnoj prometnici u Ulici Ratka Petrovića.


Prije godinu dama uputila sam zahtjev sa svom dokumentacijom za sanaciju tog dijela prometnice, rupa je sve veća i sve više vozila i autobusa je uništeno.


Mjerodavni su izašli na teren i ocijenili da krpanje te rupe odokativno košta 30 tisuća kuna.


Javni natječaj za te radove nije raspisan, i uzalud svemu što činim, ništa se nije dogodilo, kazala je Sobol-Miščević i kao treći problem navela zelene površine, odnosno borove koje nitko ne održava, a koji predstavljaju ozbiljnu opasnost za sve automobile i ljude.


– A kako se mudro štedi, možemo vidjeti na primjeru nježnog kriminala koji je pogodio našu djecu, jer neka iz drugih MO su dobila poklone za Svetog Nikolu, a druga, uključujući i djecu koja pripadaju MO Gornja Vežica, nisu.


Pitam se zašto zašto sva djeca nemaju nista prava? Sve ove probleme treba rješavati odmah, brzo i u hodu, a za to je potrebno je da mjesni odbori izravno komuniciraju s gradskom vlašću.


Za razliku od aktualne vlasti, to ćemo uvesti kao pravilo ponašanja. Kao zamjenica gradonačelnika izričito ću se zalagati da mjesni odbori imaju ovlasti i da dobiju sredstva za rješavanje problema, kazala je.


Drušković, magistar ekonomije, predstavio se kao stručnjak za ljudske resurse u inozemnim tvrtkama.


– U svojoj karijeri stekao sam iskustva i znanja koje želim prenijeti na izvrsne programe Bure. Nećemo se baviti ideologijom i populizmom, već realizacijom naših programa za Rijeku kao projestolnicu novog života, poručio je.