G&V Line Iadera

Brzobrodska linija Rijeka – Zadar ove godine uključuje i Silbu, a na put s vama mogu i kućni ljubimci

P. N.

Brzobrodska linija Rijeka - Zadar / katamaran Antonija

Brzobrodska linija Rijeka - Zadar / katamaran Antonija

Prva plovidba održat će se u petak, 03.07.2020., s polaskom iz Rijeke u 08:15hZadarski brodar G&V Line Iadera drugu sezonu za redom povezat će Kvarner i Dalmaciju brzobrodskom putničkom linijom od Rijeke, preko otoka Krka, Raba i Silbe do Zadra, priopćeno je iz te tvrtke.


“Unatoč nikad neizvjesnijoj turističkoj sezoni uslijed epidemije koronavirusa te izazovima i riziku koje donosi poslovanje u ovakvim uvjetima, nismo odustali od naše sezonske linije već smo samo početak plovidbe pomakli s lipnja na srpanj“ objašnjava direktor Dražen Montana 


Analizirajući rezultate i uvažavajući prijedloge putnika, linija je doživjela neke izmjene, pa će tako ovog ljeta ploviti drugačijom rutom i umjesto u Novalju na Pagu pristajati na otok Silbu. Također, pored mogućnosti prijevoza bicikla, uvedena je i mogućnost prijevoza kućnih ljubimaca.
Liniju će održavati najnoviji katamaran u floti G&V Line Iadere, „Antonija“, koji može primiti veći broj putnika, njih 200. 


U srpnju i kolovozu plovit će se 4 puta tjedno (utorkom, petkom, subotom i nedjeljom), a u rujnu 3 puta tjedno (utorkom, petkom i nedjeljom) u oba smjera.


Brod će polaziti iz Rijeke ujutro u 08:15h, zatim pristati na otok Krk (u centar grada Krka), na Rab (u trajektnu luku Lopar) i na otok Silbu, a predviđeni dolazak u Zadar je u 12:25h. Istog dana brod se u popodnevnim satima istom rutom vraća iz Zadra prema Rijeci, što daje mogućnost jednodnevnog izleta na neki od otoka ili do Zadra.


Prva plovidba održat će se u petak, 03.07.2020., s polaskom iz Rijeke u 08:15h, a posljednja u utorak, 29.09.2020.


Red plovidbe, cjenik i svi detalji nalaze se na web stranici https://gv-zadar.hr/ , a kupnja karte moguća je već sada online, također putem web stranice”, navode iz G&V Linea.