Školstvo

Brojni noviteti u OŠ Kostrena: U hodnicima novi ormarići, u holu multimedijski centar

Barbara ČalušićKOSTRENA – Učenike Osnovne škole Kostrena na početku drugog polugodišta u školskim su hodnicima dočekali novi školski ormarići. Prvi dio isporučen je u prosincu povodom Dana škole, a nedavno je postavljeno svih 60 elementa s 384 ormarića za odlaganje školskog pribora. Sponzorstvom INA-e osigurano 60 tisuća kuna, dok je razliku do 74.834 kune sufinancirala Općina Kostrena.


– Zahvaljujući vrijednom sponzorstvu Ine omogućena je nabava školskih ormarića i to prema želji naših učenika, koji su više puta na Učeničkom vijeću obrazlagali takvu potrebu. Drago mi je što smo i na ovaj način pokazali da je njihov glas i mišljenje važno te da pronalazimo načine kako bi se ostvarile promjene, poručila je ravnateljica OŠ Kostrena Adriana Glavan.


Hol kostrenske škole također je doživio izmjene i postao multimedijsko središte škole s mogućnošću održavanja videoprojekcija, prezentacija, videopoziva i drugih oblika redovne, izborne i projektne nastave, ali i prostor za odmor i druženje.
– Potrebe naših učenika prerasle su prostorne mogućnosti škole pa pronalazimo rješenja kako svaki kutak učiniti funkcionalnijim za svakodnevni školski život, objasnila je ravnateljica Glavan.


Općina Kostrena podupire školski projekt »Bez busoli«, kojim su osigurana sredstva za stvaranje multimedijskog prostora.


– Zaslon, platno, ozvučenje i cijelu projekcijsku konstrukciju, uključujući ozvučenje i postavljanje, omogućila je Općina Kostrena, kojoj zahvaljujemo što je prepoznala važnost projekta i potrebe za ulaganjem u školu i obrazovanje, dodala je ravnateljica.


Projekt »Bez busoli« naglašava tradicijsku povezanost Kostrene s morem i pomoračkim životom kroz niz aktivnosti od 1. do 8. razreda, u kojima dolazi do suradnje s roditeljima, pomorcima i širom lokalnom zajednicom. Novosti ima i u školskoj knjižnici gdje je postavljen sterilizator za knjige, nabavljen putem projekta »Učenici-pisci«, koji će omogućiti brži protok knjiga među učenicima.