Novi trend širom Hrvatske

Prilagodba pandemiji: Bonavia uvela u ponudu ured u hotelskoj sobi

Alenka Juričić Bukarica

Bonavia je nakon lockdowna ponovo otvorila vrata u rujnu / Foto S. DRECHSLER

Bonavia je nakon lockdowna ponovo otvorila vrata u rujnu / Foto S. DRECHSLER

Za one koji imaju potrebe za sastancima na raspolaganju su konferencijske sale, a korištenje je za gosta hotela besplatno u trajanju od dva sata dnevnoRIJEKA  Riječki Hotel Bonavia Plava laguna pridružio se sve većem broju turističkih objekata koji tijekom predstojećeg razdoblja nude mogućnost za rad iz hotela. Naime, kako bi se prilagodili novonastaloj situaciji u turističkom sektoru uzrokovanoj pandemijom COVID-19, u Bonaviji su odlučili uvesti nove ponude. Riječ je o usluzi »home office in a hotel«, novoj usluzi u Hrvatskoj, u kojoj se korisnicima nude paketi za korištenje hotelskih soba za ured tijekom radnog dana.


Ponuda koja nedostaje


U Plavoj laguni kažu kako paket uključuje kvalitetnu wi-fi vezu, doručak dobrodošlice u sobi te korištenje teretanom, a nakon naporna radnog dana gosti dobivaju i mogućnost za korištenje wellness oaze u sklopu hotela. Za one koji imaju potrebe za sastancima na raspolaganju je jedna od konferencijskih sala, a korištenje salom za gosta hotela je besplatno u trajanju od dva sata dnevno.


– S obzirom na trenutačnu situaciju s pandemijom na nama je u hotelskom sektoru da prilagodimo postojeće ponude, posebice za razdoblje posezone. Razmišljajući o svakodnevnim potrebama, došli smo do zaključka da je upravo ovo ponuda koja Rijeci, a i mnogim drugim gradovima nedostaje te smo odlučili tržištu ponuditi nešto između »ureda za van« i udobnosti doma. Dakle, kombinirali smo potrebu ljudi da rade izvan kuće, sa svim pogodnostima koje nudi hotel, od usluge hrane i pića do korištenja salama za sastanke pa sve do opuštanja u wellnessu ili fitnessu na kraju naporna dana, pojasnila je Vlatka Stanić, direktorica Bonavije.
Dodala je kako će ponuda, osim klasičnim kanalima prodaje, biti dostupna i na specijaliziranim online kanalima, a dostupan je klasični dnevni paket, peterodnevni paket, kao i njihove premium inačice koje uključuju i korištenje wellness centra, sauna i 30 minuta relax masaže, lunch paket te popust na piće i slastice u Cafeu Dante u sklopu hotela. Da podsjetimo, Bonavia je svoja vrata ponovno otvorila u drugoj polovici rujna nakon što je hotel zatvoren tijekom proljetnog lockdowna te je ostao zatvoren cijelog ljeta. U to su vrijeme djelatnici u pravilu bili preraspoređeni u druge destinacije u kojima Plava laguna ima svoje hotele, no sa završetkom ljeta i klasičnog odmorišnog turizma, Bonavia je ponovno otvorila svoja vrata.


Pronašli novu nišu


Ideja je da ostane otvorena tijekom predstojećih mjeseci, ovisno o tome kakva bude epidemiološka situacija, a samim time i da se sačuvaju radna mjesta. U svakom slučaju, u vrijeme kada je svakog gosta vrlo teško dobiti, hotelijeri iznalaze različite načine kako zaposliti svoje kapacitete pa su tako i u Bonaviji, kao i u nekim drugim hotelskim tvrtkama, pronašli novu nišu, digitalne nomade koji nisu poslom vezani za određeni ured ili mjesto. Tako je, primjerice, i Valamar za razdoblje od 1. studenog do 20. ožujka ponudio u svom rovinjskom hotelu Valamar Diamant također novu ponudu »work from hotel«, koja uključuje 15 posto popusta na smještaj za minimum tri noćenja, a uslugu najma smještaja za dulji boravak uveo i u svoja dva kamp-ljetovališta koja su otvorena čitavu godinu, među kojima je Ježevac Premium Camping Resort na otoku Krku.