Erasmus+ projekt

Bez umjetnosti nema inovacija: Međunarodni susret odgajatelja u riječkoj Dječjoj kući

Katarina Bošnjak

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

Projekt „Bez umjetnosti nema inovacija“ je umjetničkog karaktera, zamišljen kao povezivanje umjetničkih aktivnosti i znanstvene pismenosti a cilj mu je definirati aktivnosti kojima se konkretno može povezati umjetnost i znanstvena inovativnostU Dječjoj kući u kvartu kulture Benčić održao se prijem dobrodošlice za sudionike prvog međunarodnog susreta koji se održava u sklopu Erasmus+ projekta „Bez umjetnosti nema inovacija“ u kojem participira i Dječji vrtić Rijeka.


Sudionike je primila zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj, ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Davorka Guštin i Vanessa Šćulac, voditeljica Centra predškolskog odgoja Potok i koordinatorica za Erasmus+ projekte u Dječjem vrtiću Rijeka.


Projekt „Bez umjetnosti nema inovacija“ je umjetničkog karaktera, zamišljen kao povezivanje umjetničkih aktivnosti i znanstvene pismenosti a cilj mu je definirati aktivnosti kojima se konkretno može povezati umjetnost i znanstvena inovativnost.


Foto: S. DRECHSLER
Ukupno 17 predstavnika pedagoških ustanova iz Turske, Litve, Latvije, Srbije i Bugarske boraviti će u Rijeci od danas do 24. rujna ove godine. Ovim će se projektom odgajateljima omogućiti stjecanje novih vještina u struci te korištenje spoznaja dobivenih sudjelovanjem.


Agencija za mobilnost i programe EU je za provedbu i upravljanje ovim projektom Dječjem vrtiću Rijeka dodijelila 20.970,00 eura bespovratnih sredstava, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 130.140,00 eura. Trajanje projekta predviđeno je tijekom pedagoške 2020./2021. i 2021./2022. godine.