Pomorsko dobro

Betonski zidovi do samog mora u Uvali Scott? “Investitor je vlasnik pomorskog dobra, šaljemo komunalnog redara”

Jakov Kršovnik

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

Mi ćemo ovih dana izaći na lice mjesta i pogledati o čemu se radi, kaže gradonačelnik Kraljevice Dalibor ČandrlićKRALJEVICA – Nedavno je u redakciju Novoga lista stigao mail i fotografija čitatelja koji upozorava na radove u Uvali Scott, tema o kojoj je Novi list već pisao.


Mnogi zabrinuti zbog radova na pomorskom dobru. Austrijski investitor opet počeo s iskapanjima u Uvali Scott

Čitatelj piše kako su bočni zidovi betonirani do samog mora te se tako onemogućuje kretanje po pomorskom dobru.


Kako je područje zahvata u nadležnosti Grada Kraljevice, zamolili smo za komentar kraljevičkog gradonačelnika Dalibora Čandrlića.


– Poslat ćemo komunalnog redara na teren da izvidi situaciju. Želim vjerovati da investitor nakon onog što je napravio s ovim brdom nije ponovno u nekakvom prekršaju nego da radi sukladno građevinskoj dozvoli koju mu je izdana 2015. godine, kaže Čandrlić.


Dodaje i da je prije nekoliko godina, kada je investitor počeo devastirati prostor oko brda, kao gradonačelnik podnio prijavu građevinskoj inspekciji koja je izašla na lice mjesta, zaustavila radove te se proveo postupak protiv investitora.


Na našu konstataciju da se čitatelj žali da je blokiran prilaz pomorskom dobru, gradonačelnik dodaje da to nitko ne bi smio učiniti, no da je ovdje specifična situacija jer je investitor vlasnik pomorskog dobra.


– To su specifičnosti koje zatičemo na našoj obali i kojih u praksi ne bi trebalo biti. No, to naravno ovisi o mogućnostima i ažurnosti državnog odvjetništva koje bi trebalo raditi takva izvlaštenja. Ponavljam, mi ćemo ovih dana izaći na lice mjesta i pogledati o čemu se radi, zaključuje gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić.