Matematička vožnja

Besplatne interaktivne radionice matematike za riječke školarce

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot

Foto Screenshot

Radionica će se održavati od srijede, 26.veljače do srijede, 11.ožujka 2020.Nakon interaktivne radionice Kemije, CTK Rijeka sprema ciklus od tri radionice matematike, Matematička vožnja koje organizira Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Centrom tehničke kulture Rijeka. 


Prvi ciklus od tri radionice će biti srijedom od 17:30 do 18:30 sati, počevši od 26.veljače, a namijenjena je učenicima od 4. do 8. razreda.


Prva je radionica planirana za 26. veljače od 17:00 do 18:30 sati kada će sudionici imati priliku sudjelovati u matematičkoj potrazi za tajnom koja, između ostalog, uključuje kretanje mBot autićem po labirintu.
Druga radionica je 4. ožujka od 17 do 18:30 i na njoj će polaznici samostalno izrađivati labirint. 


Treća radionica je 11. ožujka od 17:30 do 18:00 sati dok će u trećoj radionici izraditi program za mBot autić kojim se on kreće po izrađenom labirintu.


Sve radionice održavaju se na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Rijeci (Zgrada sveučilišnih odjela u Kampusu, Radmile Matejčić 2). 


Radionice se ne naplaćuju, ali potrebna je prijava do 24. veljače 2020. godine na našoj web stranici www.ctk-rijeka.hr.


Radionica se provodi kao dio projekta Budi++ koji financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja,  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Zaklada Hrvatska za djecu, HBOR i INA.