Grad Bakar

Bakarskim srednjoškolkama i studenticama odaslan poziv za sudjelovanje u projektu “Snažna ja”

Sanja Gašpert

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler

cilj projekta je informirati, osvijestiti, educirati i "ojačati" mlade djevojke o važnosti razvijanja svijesti o sebi, svojim vrijednostima, o svojoj slobodi...Grad Bakar objavio je javni poziv srednjoškolkama i studenticama za sudjelovanje u projektu “Snažna ja”, kojim se pozivaju djevojke – srednjoškolke i studentice u dobi od navršene 16. do maksimalno 29. godine života s bakarskog područja, uključujući sva naselja.


Grad Bakar provodi projekt “Snažna ja” uz stopostotno financiranje zaklade “Hrvatska za djecu”.


Kako piše u pozivu, cilj projekta je informirati, osvijestiti, educirati i “ojačati” mlade djevojke o važnosti razvijanja svijesti o sebi, svojim vrijednostima, o svojoj slobodi, svojim potencijalima, mogućnosti biranja prijatelja i partnera, mogućnosti iskazivanja mišljenja i vlastitog stava, u najvažnijem razdoblju njihovog života.
Broj slobodnih mjesta za sudjelovanje je petnaest.


– Projekt je zamišljen kao provedba aktivnosti kroz koje će se raditi na razvijanju samosvijesti kod mladih žena, podučavanju komunikaciji, razgovoru s partnerom, važnosti iznošenja svojeg stava, ali i načina kako to učiniti da druga strana doista čuje što su htjele reći.


Posebnim tehnikama koje su danas dostupne na tržištu radit će se na tome da mlade djevojke prepoznaju svoj potencijal, prepoznaju i mijenjaju svoja negativna uvjerenja, da zavole sebe i da rade na svom osobnom razvoju.


Sve to u cilju razvijanja nove sigurnije generacije koja će svjesno rasti i odabirati svoj vlastiti put prema sreći. Projekt će se provoditi kroz radionice i snimanje kratkog filma u kojem će glavni likovi biti mladi i to većinom sudionice projekta.


Spomenuti film će biti informativnog i edukativnog karaktera, ističu u Gradu Bakru.


Prva radionica – upoznavanje sudionica te razvijanje samosvijesti kroz teme kako vidim sebe, koga vidim kad se pogledam u ogledalo, što mi govori moja unutarnja kritičarka, što to znači “voljeti sebe”, što želim u životu, kao i druga radionica – važnost izrečene riječi ne, kako kroz zdrav odnos sa sobom donositi zdrave odluke i graditi zdrave partnerske odnose bit će održane u ožujku.


Treća radionica – koje planove imam za budućnost, kako ću raditi na realizaciji mojih planova najavljena je za travanj. Snimanje edukativno-informativnog kratkog filma bit će u ožujku i travnju.


Sudjelovanje u projektu je besplatno zahvaljujući financiranju Zaklade “Hrvatska za djecu”.


Zainteresirane kandidatkinje trebaju se prijaviti slanjem e-maila s naslovom: Prijava za sudjelovanje u projektu “Snažna ja” na e-mail adresu [email protected] ili pozivom na broj telefona 455-746, a rok za prijavu je 15. veljače.