Problemi u prijevozu

Autotrolej danas ukida niz polazaka na gradskim linijama, u MO Kantrida ogorčeni

P. N.

FOTO:Vedran Karuza

FOTO:Vedran KaruzaRIJEKA Danas, kako je i najavljeno iz riječkog javnog prijevoznika, Autotrolej ukida niz polazaka na gradskim linijama javnog prometa, dok će dio linija prometovati na skraćenoj trasi. Novu shemu polazaka u Autotroleju su objasnili premalim brojem vozača, dok napominju i kako će se u najfrekventnijim periodima radnog dana zadržati postojeći broj polazaka kako bi usluga Autotroleja ostala na istoj razini u vrijeme dolaska i odlaska građana na posao i u škole.


Povodom »korekcije« voznog reda Autotroleja reagirao je predsjednik Vijeća mjesnog odbora Kantrida Milan Popadić, koji je na to mjesto izabran s kandidacijske liste Liste za Rijeku nakon nedavnih mjesnih izbora. On ističe da je Autotrolejova »korekcija« stanovnike Marčeljeve Drage prvi put ostavila bez direktne veze s centrom grada. »Nezadovoljstvo građana Kantride još se nije stišalo promjenom relacije Kantrida – Trsat i rjeđim prometom autobusa, a evo već su pod drugim šokom zbog kraćenja linije 1A čime su stanovnici Marčeljeve Drage ostali bez direktne veze s centrom i na taj način iz grada prebačeni u prigrad.


Umjesto očekivane povezanosti Doma za starije i nemoćne Kantrida sa zadnjim stajalištem linije 1, dobili smo skraćenu trasu linije 1A koja će voziti samo do samačkog hotela »3.maja«. Na prvoj sjednici Vijeća mjesnog odbora Kantrida ovaj problem ću staviti na dnevni red, oštro ćemo reagirati i zatražiti od Autotroleja da se promet na Kantridi vrati u normalno stanje primjereno potrebama građana«, reagirao je Milan Popadić.