U ČAST OLUJE

Armada neće odustati: Kakvo god bilo (ne)vrijeme u 21 sat zasjat će 222 baklje na Krčkom mostu

Edi Prodan

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

Na današnji dan 1995. godine krenula je pobjednička Oluja. Kako bi bilo da je operacija odgođena jer su bile najavljene jako visoke temperature, da su odgodili akciju za neku vremenski ugodniju situaciju? Nema uzmaka, u 21 sat upalit će se 222 baklje za heroje iz Primorsko-goranske županijeRIJEKA – Nema predaje! Nije je nikad bilo, ni kad je Armada u pitanju, još manje kad je riječ o postrojbama Hrvatske vojske koje su u periodu od 1991 do 1995. godine, zaključno s VRO Olujom sačuvale i oslobodile Hrvatsku. Nema predaje tako da ne dolazi u obzir odgoda bakljade na Krčkom mostu planirane za večeras, 4. kolovoza u 21 sat.


– Na današnji dan 1995. godine krenula je pobjednička Oluja. Kako bi bilo da je operacija odgođena jer su bile najavljene jako visoke temperature, da su odgodili akciju za neku vremenski ugodniju situaciju? Nema uzmaka, u 21 sat upalit će se 222 baklje za heroje iz Primorsko-goranske županije čiji su životi za našu slobodu ugašeni u Domovinskom ratu, poručuju iz Armade.


Velik je broj upita bio zadnjih sati o tome hoće li se ili ne održati tradicionalna Armadina bakljada. Razlog zabrinutosti vidi se golim okom, pogledom kroz prozor i najavama jače kiše na Rijekom, pa tako i na području Kraljevice u terminu održavanja bakljade.
– Može zbog lošeg vremena doći do smanjenja ili neodržavanja pojedinih planiranih dijelova večerašnje svečanosti kao što su to oni zabavno-ugostiteljskog karaktera, ali da se 222 baklje ne upale, kao što to činimo od 2017. godine – ne dolazi u obzir, istaknuo nam je dodatno iz KN Armada, organizatora večerašnjeg dijela proslave Oluje.


Nema predaje. Odgovarajuću obuću i odjeću na sebe i put Kraljevice, Oštra, Voza, Črišnjeve. Počast poginulima ne dozvoljava odgodu, Ni zbog čega, kamo li zbog kiše!