Svaka čast

Armada na Kantridi organizirala veliku akciju dobrovoljnog darivanja krvi!

Edi Prodan

Istaknimo i to da svaki darivatelj na dar dobiva ulaznicu na utakmicu Rijeka - Šibenik te da će oni koji nemaju EU Covid potvrdu dobit će voucher za besplatno testiranjeNa inicijativu KN Armada na Kantridi se održava akcija darivanja krvi koju podržali Crveni križ Rijeka i HNK Rijeka kao i slastičarnica Cacao.


Osim samog prikupljanja potrebnih doza krvi, cilj joj je potaknuti mlađu populaciji koja do sada nije darivala krv, kao i prema onima koji su to činili ali su iz raznih razloga došli u zonu stagnacije da postanu darivatelji. Sam povod akcije je stanje zaliha krvi koje su u vrijeme turističke sezone pod posebnim pritiskom jer se na Kvarneru nalazi i na desetke tisuća turista.


– Zadovoljni smo s dosadašnjim odzivom, akcija će sigurno biti vrlo uspješna, istaknuo nam je Mateo Dejak, tajnik KN Armada čiji su članovi u velikoj mjeri aktivni, stalni darivatelji krvi te su i ovog puta, nakon informacije iz Crvenog križa o stanju zaliha i povećanim potrebama za darivanjem krvi, inicirali hitnu darivateljsku akciju.
– Zalihe krvi i krvnih pripravaka su u KBC Rijeka smanjene stoga je svaka prikupljena doza zaista – dragocjena. Pozivamo stoga sve koji imaju mogućnost darivati krv da se pridruže ovoj hvale vrijednoj akciji koju je inicirala Armada, skupina uvijek spremna pomoći u situacijama kad je potrebno iskazati humanost, istaknula je Petra Šuljić, ravnateljica GC Crvenog križa Rijeka.


Istaknimo i to da svaki darivatelj na dar dobiva ulaznicu na utakmicu Rijeka – Šibenik te da će oni koji nemaju EU Covid potvrdu dobit će voucher za besplatno testiranje. Dio njih, onih koji se najbrže odazovu, i voucher za baklju na ovogodišnjem obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja koji će se 4. kolovoza održati na Molo Longu. Slastičarnica Cacao osigurala je pak sladoled na dar za sve one koji će u subotu na Kantridi po prvi puta darivati krv!


– Velika nam je čast pridružiti se ovoj akciji u organizaciji KN Armada i Crvenog križa Rijeka. Svi znamo da je osiguravanje potrebnih zaliha krvi prioritet, stoga je ova akcija još jedna prilika za iskazivanje humanost kako bismo pomogli svima kojima će u našem gradu biti potrebna medicinska skrb s potrebom transfuzije krvi. HNK Rijeka se priključuje akciji s malim znakom pažnje, darom ulaznice za utakmicu Rijeka – Lokomotiva. Vjerujemo da će i ova akcija biti uspješna, da će Rijeka još jednom pokazati svoju humanu stranu kao što je to činila u mnogim sličnim akcijama proteklih godina, naglasio je Luka Ivančić, generalni direktor HNK Rijeka.


Akcija darivanja krvi na Kantridi traje do 13 sati, a beach bar Morski prasac sve darivatelje časti s po jednim pićem po izboru.