Društvo za zaštitu životinja

Apel Riječanima: Pomozite nam u obnovi Azila za napuštene pse, niti jedna donacija nije premala

Portal Novilist.hr

Foto Marko Gracin

Foto Marko GracinČlanovi i volonteri Društva za zaštitu životinja Rijeka pozivaju sve sugrađane, prijatelje životinja i ljude dobra srca da se priključe akciji prikupljanja donacija za obnovu Azila za napuštene pse. Hitno je potrebna obnova bokseva, a krenulo se i u izgradnju izolacije (karantene) za smještaj novih i bolesnih pasa te izradu drenažnog odvoda kako bi se riješila voda koja se nakuplja za vrijeme kišovitog vremena.


Sklonište za napuštene pse koje vodi Društvo za zaštitu životinja nalazi se na lokaciji između Kastva i Viškova te zbrinjava pronađene i napuštene pse iz cijele županije (Rijeke, Opatije, Kastva, Viškova…), a ponekad i iz drugih krajeva Hrvatske. 


– Svi psi smješteni su u natkrivene bokseve, a imaju i drvene kućice za spavanje. Boksevi su izrađeni od čvrstog vibro pletiva, pa kako su neki u upotrebi duže od 15 godina, potrebna je kontinuirana obnova.
Dijelovi bokseva obnavljaju se ovisno o sakupljenim donacijama, a ti su nam radovi jako važni zbog pružanja sigurnog smještaja psima i izbjegavanja bilo kakvih ozljeda uzrokovanih dotrajalim i oštećenim metalnim mrežama.Ovim putem molimo Vas da nam pomognete novčanom donacijom u iznosu kojeg sami odaberete (niti jedna donacija nije premala. Svaka pomoć je dobrodošla te smo na njoj neizmjerno zahvalni.


Svim donatorima, koji to žele, možemo poslati slike obnovljenog boksa po završetku radova. Napominjemo da ćemo svim tvrtkama – donatorima dostaviti “Ugovor o donaciji”, a privatnim osobama – donatorima “Potvrdu o uplaćenoj donaciji” koju mogu koristiti kao poreznu olakšicu, poručili su iz DZZZ Rijeka.Društvo za zaštitu životinja Rijeka neprofitna je udruga koja djeluje u Rijeci i okolici dajući svoj doprinos zajednici pomažući odbačenim i izgubljenim životinjama. Udruga je osnovana 1993. godine i od tada djeluje uz konstantno povećanje broja članova i spašenih životinja.


Azil se nalazi na području Općine Viškovo, na granici uz područje grada Kastva. Udruga se manjim dijelom financira od donacija lokalnih samouprava, a većim dijelom od donacija tvrtki i građana.


Kako su troškovi rada azila vrlo veliki, potrebe za financijskom pomoći su stalne i svaka donacija je od velike važnosti. U azilu se radi volonterski, tako da se sva prikupljena sredstva troše na hranu i veterinarske troškove te održavanje azila. Više informacija o udruzi i skloništu dostupno je OVDJE.