Župa Jelenje

Akcija uređenja okoliša crkve sv. Mihovila

Edi Prodan

Snimio Edi Prodan

Snimio Edi Prodan

Divni su to ljudi. Nesebični, vrijedni, jedni od onih koji nikad ne okreću glavu od potreba ili problema zajednice. Ne treba njih posebno pozivati, oni i sami znaju kad je što činiti. Ove smo godine dobili još jedan značajni dar - Ceste Rijeka su nam asfaltirali dio okoliša crkve koji je bio izložen većim naletima vode tako da je prije bila riječ o vododerinama nego o putevima, stoga i njima hvala, istaknuo nam je vlč. MilardovićVlč. Ivan Milardović, župnik Župe Jelenje okupio je velik broj župljana, ali i stanovnika drugih dijelova Grobnika kao i desetak pripadnika UHDDR Grobnišćine, na akciji uređenja okoliša crkve sv. Mihovila.


Košnja trave, uklanjanje lišća, kao i uređenje puteva bili su glavna tema akcije kako bi sve zajedno zasjalo ljepotom kakvu zaslužuje blagdan sv. Mihovila, tradicionalna jelenjska Mihoja koja svoje središnje slavlje ima u srijedu, 29. rujna.– Divni su to ljudi. Nesebični, vrijedni, jedni od onih koji nikad ne okreću glavu od potreba ili problema zajednice. Ne treba njih posebno pozivati, oni i sami znaju kad je što činiti. Ove smo godine dobili još jedan značajni dar – Ceste Rijeka su nam asfaltirali dio okoliša crkve koji je bio izložen većim naletima vode tako da je prije bila riječ o vododerinama nego o putevima, stoga i njima hvala, istaknuo nam je vlč. Milardović.
A nakon posla, trimera i karijola, zajednički ručak. I druženje, baš onakvo kakvo je potrebno da bismo bili više ljudi, manje zabrinuti i mrzovoljni pojedinci zatvoreni u svojim mislima koje su ovih mjeseci korone još naglašenije – crne.


Snimio Edi Prodan

Snimio Edi Prodan