Amandmani

Akcija mladih i Unija Kvarnera imaju jedan uvjet za prihvaćanje riječkog gradskog proračuna

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Predlažu da se za sve osnovnoškolce u Rijeci osiguraju radne bilježnice, da se plati dodatnih šest učitelja za rad u produženom boravku u školama kako bi on bio dostupno svima, te izdvajanje iznosa za zapošljavanje još jednog logopeda u RijeciOdluka Akcije mladih i Unije Kvarnera o tome hoće li prihvatiti prijedlog gradskog proračuna za 2023. ovisit će o tome hoće li riječki gradonačelnik prihvatiti njihove amandmane, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare.


Gradski vijećnici Robert Salečić (Unija Kvarnera) i Vedran Vivoda (Akcija mladih) rekli su da još nisu odnijeli odluku o prihvaćanju proračuna na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak, 8. prosinca. Salečić je istaknuo da je u prijedlogu proračuna niz stavki rashoda koje proizlaze iz amandmana tih dviju stranaka na prošlogodišnji prijedlog proračuna.


Vedran Vivoda rekao je da su ovogodišnji amandmani tih dviju stranaka fokusirani na školstvo. Predlažu da se za sve osnovnoškolce u Rijeci osiguraju radne bilježnice, da se plati dodatnih šest učitelja za rad u produženom boravku u školama kako bi on bio dostupno svima, te izdvajanje iznosa za zapošljavanje još jednog logopeda u Rijeci.
Osim toga, predlažu subvencioniranje dijela troškova iznajmljivačima i vlasnicima malih hotela u gradu kako bi u njima poboljšali kvalitetu smještaja, gradnju dviju manjih komunalnih garaža te akcije uređenja i čišćenja grada.