PU primorsko-goranska

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi: Policajci pokazali humanost i pristupačnost

Vladimir Mrvoš

Ilustracija / Nl arhiva

Ilustracija / Nl arhiva

Od djelatnika Policijske uprave primorsko-goranske, koji redovito daruju krv, za Harija Brnada, zamjenika načelnika Policijske uprave, to je bilo 35. darivanje krvi, a Antoniji Ferenčak, iz I. policijske postaje Rijeka, 10. darivanje krvi 


 


RIJEKA – U Policijskom domu u Rijeci održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj. Akciju je organizirao Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Rijeka i prikupljeno je 17 doza krvi.
Od djelatnika Policijske uprave primorsko-goranske, koji redovito daruju krv, za Harija Brnada, zamjenika načelnika Policijske uprave, to je bilo 35. darivanje krvi, a Antoniji Ferenčak, iz I. policijske postaje Rijeka, 10. darivanje krvi. Osim policijskih službenika iz Policijske uprave primorsko-goranske, za istaknuti je i jednog darivatelja iz Mjesnog odbora Brašćine koji je krv darovao čak 116. put.


U okviru obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihovila prigodne aktivnosti održane su i prošlog tjedna na području grada Raba i Vrbovskog gdje je odana počast braniteljima poginulim u Domovinskom ratu i sjećanjem na preminule policijske službenike. Njima u spomen predstavnici policijske postaje Rab i članovi Udruge umirovljenika MUP-a Rab položili su vijenac i zapalili svijeće na spomen-obilježju poginulim braniteljima iz Domovinskog rata u parku Boškopin u Rabu te zapalili svijeće na grobovima preminulih policijskih službenika u Mundanijama i Banjolu. Služena je sveta misa, a u Policijskoj postaji Rab organizirali su i posjet djece iz Dječjeg vrtića »Pahuljica« gdje su mališani u pratnji svojih odgojiteljica u druženju s policijskim službenicima imali priliku upoznati policijske poslove, ali i tehniku, vozila te drugu policijsku opremu. Ovakvim susretima djeca od malih nogu razvijaju povjerenje i prijateljski odnos s policijom. Predstavnici Policijske postaje Vrbovsko su na Dan policije položili cvijeće i zapalili svijeće na centralnom spomeniku poginulim braniteljima na mjesnom groblju u Vrbovskom, a potom je u crkvi sv. Ivana Nepomuka služena sveta misa.