Koncert na Zametu

ABBA SYMPHONIC REAL TRIBUTE SHOW Draž sedamdesetih i bezbrižno sanjarenje uz vječne melodije

Marko Dobrecović

Smnimio Sergej DRECHSLER

Smnimio Sergej DRECHSLER

Koncert kojim se slavi 50 godina jedne od najslavnijih glazbenih grupa u povijesti, doveo je na pozornicu članove zrenjaninskog ABBA Tribute Benda koji su, uz pratnju Zrenjaninske filharmonije, održali dvosatni glazbeni doživljaj za pamćenje 


RIJEKA – Zametska se dvorana današnjim koncertom ABBA Symphonic Real Tribute Show vratila u slavne dane poznate švedske pop senzacije. Koncert kojim se slavi 50 godina ABBA-e, jedne od najslavnijih glazbenih grupa u povijesti, doveo je na pozornicu članove zrenjaninskog ABBA Tribute Benda koji su, uz pratnju Zrenjaninske filharmonije, u rasprodanom Centru Zamet održali dvosatni glazbeni doživljaj za pamćenje. Agnetha, Benny, Björn i Anni-Frid svojom su scenskom karizmom i glazbenim izvedbama uveseljavali publiku koja je pristigla u velikom broju. Vjerna preslika originalne ABBA-e vladala je scenom, a kako i ne bi, kada ABBA Tribute Band djeluje već 15 godina.

Foto galerija: Abba tribute band na Zametu Foto: Sergej DrechslerPublika obožava ABBA-u


«Mamma Mia«, »Super Trouper«, »Waterloo«, »Fernando«, »The winner takes it all on« i ostale ABBA-ine uspješnice izvedene su tijekom bogate glazbene večeri. Vođa ABBA Tribute Banda Boško Đelilović, koji na pozornici utjelovljuje Björna Ulvaeusa, rekao je da rad ABBA-e predstavlja fenomen, a publika to itekako cijeni.
 


Poseban doživljaj


Projekt ABBA Syphonic nastao je prije dvije godine, a nakon odgođenih izvedbi zbog korone, vrijedni su glazbenici prošle godine započeli s izvedbama. Ovaj je projekt dosad gledala publika iz Italije, Srbije, Slovenije i Hrvatske, a uskoro će i ona japanska.


 


Evergrini ove švedske grupe godili su ušima gledatelja dupkom pune Zametske dvorane. Bilo je neobično opet vidjeti toliko mnogo ljudi u zatvorenom prostoru. Draž sedamdesetih, vječne melodije i bljeskalice mobitela poput krijesnica dozvolile su nam da bezbrižno sanjarimo. Abba, tack så mycket; Thank you for the music!


Više možete pročitati u tiskanom izdanju Novog lista u subotu!