Rekreativna utrka

Otrčane 24 ure Hahlića, cilj je bio samo jedan

Sanja Gašpert

Pobjednici utrke su Pavle Kruljac i Sanja Mladenović.Završila je rekreativna utrka pod nazivom “24 ure Hahlića”, točnije njezino drugo izdanje, održano u organizaciji Planinarskog društva Obruč, a pobjednici utrke su Pavle Kruljac u muškoj konkurenciji i Sanja Mladenović u ženskoj konkurenciji.


Cilj utrke bio je samo jedan – tko će napraviti što više uspona do planinarskog doma Hahlić kroz 24 sata.


– S mostića, u Rastočinama, kraj potoka Zala, sedamnaest natjecatelja, među kojima dvanaest trkača i pet trkačica, krenulo je u pustolovinu dugu 24 sata.
Cilj je bio napraviti što više uspona do planinarskog doma Hahlić, a poseban izazov je bio vidjeti granicu svoje izdržljivosti. Nakon 24 sata iscrpljujuće borbe natjecatelja s planinom, ali i psiho-fizičkom spremom oboreni su rekordi utrke, a i mnogima i osobni rekordi, javljaju iz Planinarskog društva Obruč.


Pavle Kruljac popeo se do doma Hahlić i spustio deset puta, drugi Dražen Ugrin ima isto deset uspona do doma, ali je bio sporiji u zadnjem usponu, a treći je Dario Petrović s devet uspona.


Sanja Mladenović pobijedila je s devet uspona, druga je bila Antonela Juretić sa sedam uspona, a treća Maria Vlacich koja se šest puta popela do doma Hahlić.


Podsjetimo, planinarske staze koje su koristili natjecatelji za uspon do doma Hahlić i za silazak do Rastočina dužine su oko pet kilometara s 800 metara uspona.


U sklopu utrke, kao podrška natjecateljima, održan je ponoćni uspon na Hahlić, na kojem je sudjelovalo jedanaest planinara.