Održana utrka

24 URE HAHLIĆA Slaven Krklješ novi rekorder s 11 uspona

Sanja Gašpert

Start utrke bio je na mostu kod Rastočina / Foto OPĆINA JELENJE

Start utrke bio je na mostu kod Rastočina / Foto OPĆINA JELENJE

Ovogodišnja utrka 24 ure Hahlića 2024. okupila je trinaest natjecatelja u izazovu koji testira granice ljudske izdržljivosti. Cilj utrke je bio jednostavan, ali izazovan – tko će napraviti što više uspona od Rastočina do planinarskog doma Hahlić kroz 24 sata 


 


 
 


JELENJE – Proteklog vikenda održana je sportska manifestacija 24 ure Hahlića 2024. donijela je novi rekord – pobjednik ovogodišnje utrke, Slaven Krklješ, postavio je novi rekord natjecanja s jedanaest uspona u 24 sata, čime je nadmašio dosadašnji rekord Pavla Kruljca od deset uspona. Krklješ je za svoj izvanredan podvig nagrađen sa 700 eura, uz dodatnih sto eura za jedan uspon, dakle s ukupno 800 eura. Drugo mjesto zauzela je Darija Bostjančić s deset uspona, dok je treće mjesto pripalo Draženu Ugrinu s devet uspona. Na četvrtom mjestu našla se Antonela Juretić sa sedam uspona, koliko je ostvario i Franko Matejčić, plasiravši se na peto mjesto. Šesti je bio Ozren Olujić sa šest uspona, dok su Dino Gajski i Ingrid Kukuljan, oboje s pet uspona, zauzeli sedmo i osmo mjesto. Dalibor Frlan, također s pet uspona, završio je na devetom mjestu, Filip Petrović ostvario je četiri uspona i zauzeo deseto mjesto, Filip Pilčić i Ivica Pilčić, oba s po tri uspona, završili su na jedanaestom i dvanaestom mjestu, dok je Valentina Pilčić s dva uspona zauzela trinaesto mjesto.


Start utrke bio je na mostu kod Rastočina / Foto OPĆINA JELENJE


Ovogodišnja utrka 24 ure Hahlića 2024. okupila je trinaest natjecatelja u izazovu koji testira granice ljudske izdržljivosti. Cilj utrke je bio jednostavan, ali izazovan – tko će napraviti što više uspona od Rastočina do planinarskog doma Hahlić kroz 24 sata. Ideju za ovu jedinstvenu manifestaciju prije mnogo godina dao je tragično preminuli Dejan Ljubas, a članovi Planinarskog društva Obruč osmislili su utrku u njegovu čast.


Osim natjecateljskog dijela, organiziran je i ponoćni uspon na Hahlić kako bi ljubitelji prirode i podržavatelji natjecatelja mogli uživati u čarima planinarenja noću. Podršku natjecateljima dao je i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, pridruživši im se na noćnom usponu prema Hahliću.


OPĆINA JELENJE
Caption:
Natjecatelji i rekreativici na Hahliću / Foto OPĆINA JELENJE