Vijesti iz KBC-a

18 KLINIKA KBC-a RIJEKA: Riječki Zavod za kardiovaskularne bolesti postao klinika

Hina

snimio Marko Gracin

snimio Marko Gracin

U KBC-u Rijeka izvode se najsloženiji elektrofiziološki, endovaskularni i kirurški zahvati, a po rezultatima liječenja bolesti srca i krvnih žila riječka bolnica može se usporediti s vrhunskim europskim ustanovama. Godišnje se u endovaskularnom laboratoriju učini preko 4500 zahvata, od čega oko 2500 terapijskih intervencija. Hitnom koronarnom intervencijom s postavljanjem stenta godišnje se liječi više od 700 bolesnika s infarktom srca, izvijestio je KBC.ZAGREB – Dosadašnji Zavod za kardiovaskularne bolesti Klinike za internu medicinu KBC Rijeka stekao je status klinike te postao Klinika za bolesti srca i krvnih žila, doznaje se iz riječkoga KBC-a.


To je 18. klinika Kliničkog bolničkog centra Rijeka.


Novu kliniku čine Odjel intenzivnog kardiološkog liječenja, Zavod za ishemijsku bolest srca i angiologiju s dnevnom bolnicom, Zavod za intervencijsku kardiologiju, Zavod za kardiomiopatije, bolesti zalisaka i zatajivanje srca s dnevnom bolnicom, Zavod za aritmije te Poliklinika s elektrofiziološkim laboratorijem. Prvim predstojnikom nove kardiološke klinike na razdoblje od četiri godine imenovan je Luka Zaputović.
U KBC-u Rijeka izvode se najsloženiji elektrofiziološki, endovaskularni i kirurški zahvati, a po rezultatima liječenja bolesti srca i krvnih žila riječka bolnica može se usporediti s vrhunskim europskim ustanovama. Godišnje se u endovaskularnom laboratoriju učini preko 4500 zahvata, od čega oko 2500 terapijskih intervencija. Hitnom koronarnom intervencijom s postavljanjem stenta godišnje se liječi više od 700 bolesnika s infarktom srca, izvijestio je KBC.


Na novoj klinici nastavit će se održavanje dostignute vrhunske stručne, nastavne i znanstvene djelatnosti u području kardiologije, daljnje unaprjeđenje zdravstvenih usluga u kvantitativnom i kvalitativnom smislu te uvođenje novih dijagnostičkih i terapijskih postupaka. Uvodit će se i napredne ehokardiografske tehnike te povećati broj stres-ehokardiografskih pregleda, također i broj te složenost intervencijskih endovaskularnih i hibridnih zahvata nakon instalacije treće angiosale. Nastavit će se liječenje elektivnih koronarnih bolesnika koronarnim intervencijama u dnevnoj bolnici, doznaje se iz riječkog KBC-a.