NOVI SADRŽAJI

Raspisan natječaj za tri koncesije u Palači šećerane: Evo početnih cijena za knjižaru sa suvenirnicom, kafić-slastičarnicu i agenciju

Hina

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Koncesija se dodjeljuje na 10 godina, a očekuje se da će se tu otvoriti 10 radnih mjesta.RIJEKA – Grad Rijeka objavio je u petak natječaj za dodjelu triju koncesija za gospodarsko korištenje prostora u prizemlju Palače šećerane, to jest Muzeja grada Rijeke – za knjižaru sa suvenirnicom, kafić i slastičarnicu te turističku ili marketinšku agenciju.


Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je na konferenciji za novinstvo kako se time želi upotpuniti sadržaj stalnog postava tog muzeja u sklopu projekta “Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine”. U sklopu tog projekta uređena je Palača šećerane, a obnavlja se i brod Galeb za muzej.


Obersnel je rekao da je početna cijena vrlo prihvatljiva u odnosu prema drugim poslovnim prostorima za slične djelatnosti. Namjera je oživjeti kompleks Benčić i okolno područje, rekao je i dodao da će to uskoro, nakon otvorenja Dječje kuće u veljači i završetka uređenja trga među zgradama kompleksa u travnju, biti vrlo atraktivno područje.

Pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu Ivan Šarar rekao je da je pri prijavi projekta turističke valorizacije i uređenja zgrade Palače šećerane kao Muzeja grada Rijeke cilj bio u muzej uvesti sve sadržaje kakve imaju slične suvremene ustanove u većim gradovima. U projektu i odobrenju za financiranje iz fondova EU-a nije bio jedini interes obnoviti vrijednu kulturnu baštinu, nego otvarati nova radna mjesta i pridonijeti razvoju turizma, dodao je.


Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa izrazio je zadovoljstvo jačanjem kulturnog turizma u Rijeci uz te projekte.


Natječaji za koncesije u Muzeju grada Rijeke otvoreni su do 1. veljače. Početna cijena za kafić je 58 kuna po četvornome metru uz još tri posto od ostvarenih prihoda, a početna visina naknade za agenciju i za knjižaru sa suvenirnicom je 15 kuna po četvornome metru. Koncesija se dodjeljuje na 10 godina, a očekuje se da će se tu otvoriti 10 radnih mjesta.


Na Galebu će biti raspoloživo 1100 četvornih metara za koncesiju, i to za hotel ili hostel i ugostiteljsku djelatnost. Predviđeno je 17 novih radnih mjesta, a za koncesiju na tom brodu uskoro će se raspisati natječaj.