VATRA ZAUSTAVLJENA

Rapski i loparski vatrogasci spasili kuće i lokalizirali požar na području Supetarske Drage

Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Prema slobodnoj procjeni požarom je zahvaćena površina od 3.000 četvornih metaraSUPETARSKA DRAGA  – Prema informacijama dobivenima na terenu od zapovjednika vatrogasne postrojbe DVD-a Rab
Milivoja Ličine, požar koji je danas poslijepodne buknuo na području Supetarske Drage na usponu između zaseoka Poldani i Fafanđeli, zahvatio je krošnje borove šume i nisko raslinje, prijeteći da se uz prilično jak vjetar proširi na šire šumsko područje i ugrozi živote žitelja tog dijela Supetarske Drage i njihove objekte.


Prva dojava o požaru primljena je u DVD-u Rab u 15.40 h, a na teren su zbog procijenjene velike opasnosti, uz vatrogasce DVD-a Rab pozvani i vatrogasci DVD-a Lopar, pa je požarište izašlo ukupno 30 vatrogasaca i 7 vatrogasnih vozila iz obiju vatrogasnih postrojbi.

Požar koji je očito izazvan ljudskom nepažnjom, točnije paljenjem vatre na otvorenom prostoru u nekontroliranim uvjetima, nošen vjetrom nastavio se širiti uz brdo preskočivši pritom dvije serpentine na usponu prema Fafanđelima. Ipak, vatrogasci otoka Raba i ovoga su puta brzom i učinkovitom intervencijom spriječili moguće tragične posljedice, te su požar lokalizirali oko 16.30 sati.


Prema slobodnoj procjeni požarom je zahvaćena površina od 3.000 četvornih metara, a nadamo se da će se učestalost požara izazvanih ljudskom nepažnjom, smanjiti uvođenjem ponovne zabrane loženja vatre na otvorenom početkom lipnja.