PROMET PREVIŠE OTEŽAN

Građani Gospića kritični prema radu zimske službe, zakazali kod prvih 20-tak centimetara snijega: Gradonačelnik se ispričao

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

U ime Grada Gospića, ali i u ime svih na sastanku nazočnih predstavnika izvršitelja usluga čišćenja snijega ispričavamo se  građanima, stoji u dopisu koji potpisuje gradonačelnik Karlo Starčević.GOSPIĆ – Prvih dvadesetak centimetara snijega ove sezone su već izazvale prometne teškoće u ličkoj metropoli. Na društvenim mrežama osvanuli su mnogi napisi i kritike po kojima su ulice nedovoljno čiste, hodanje po nogostupima ponegdje je ravno pogibelji.


Unatoč angažmanu mnogih službi i poduzeća situacija je povremeno ravna onoj kakve zimski uvjeti zateknu nepripremljene u primorskim gradovima.


Nakon brojnih i često opravdanih kritika, gradska uprava Grada Gospića održala je danas sastanak na kojem je tema bila čišćenje snijega na području grada. Sastanak je bio zatvoren za javnost koja je o detaljima obaviještena putem službenog priopćenja.
– Zbog poteškoća u radu zimske službe jučer i danas održani su sastanci sa svim izvršiteljima usluga čišćenja snijega na području Grada Gospića, a to su Lika ceste d.o.o., LUG obrt za građevinske radove i ASIĆ obrt za prijevoz, proizvodnju i trgovinu.


Svjesni problema koji su nastali kod čišćenja snijega u određenim dijelovima grada posljednja dva dana, ovim putem ističemo kako je zbog kvara na mehanizaciji  izvršitelja usluge čišćenja došlo do određenih poteškoća u održavanju prohodnosti gradskih prometnica.Također su uočene i određene nepravilnosti tijekom same izvedbe radova te je na sastancima dogovoreno da će se nepravilnosti tijekom idućih intervencija ispraviti kako bi prometnice na vrijeme bile prohodne.


U ime Grada Gospića, ali i u ime svih na sastanku nazočnih predstavnika izvršitelja usluga čišćenja snijega ispričavamo se  građanima koji  su u određenom trenutku imali poteškoća zbog navedenih propusta te zahvaljujemo na obavijestima i sugestijama, stoji u dopisu koji potpisuje gradonačelnik Karlo Starčević.


Na ovaj su način negirane insinuacije po kojima su za snježni košmar na ulicama kriva pojedina gradska poduzeća koja inače nemaju obveze za održavanje prometnica i nogostupa po Gospićuu vrijeme snježnih nevolja.