OKC Palach

Program “Back to the Roots”: Sutra u Kružnoj gostuje Ivor Kos

Ivana Kocijan

Foto: PR

Foto: PR

Uz Ivorovo predavanje s nama je ponovo i udruga Zeleni KastavNakon prve uspješne epizode programa »Back to the Roots« s Nikolom Borićem, događanja u OKC-u Palach ovog se petka nastavljaju temom života u šumi o kojem će ovaj put svoja iskustva prenijeti Ivor Kos, 21-godišnji mladić koji na svojem Facebook profilu Ivor u Šumi s više od 13.000 pratitelja zadnjih godinu dana svojim objavama i videima prikazuje odlazak iz civilizacije i suživot s prirodom.


Iako je već u srednjoškolskim danima maštao o preseljenju u zelenilo, proljetos je odlučio da će otići živjeti u šumu. Na to ga je ponukao ubrzani način življenja. Svjestan je da je nemoguće da bude u potpunosti samoodrživ, a cilj mu je povećati postotak samoodrživosti i kvalitetu života te pomoći i ohrabriti ljude koji se žele vratiti prirodi, starim izgubljenim znanjima i životu izvan grada.


– Njegovu verziju života u šumi dođite poslušati u petak, 7. listopada od 18.30 u Kružnu ulicu! Uz Ivorovo predavanje s nama je ponovo i udruga Zeleni Kastav čiji nam članovi donose svoje organske i ekoproizvode u sami centar grada. Sajam počinje u 15 sati i trajat će do 20 sati.
Ulaz je besplatan (uz dobrovoljnu donaciju), a program nije sufinanciran pa nam je svaka donacija dobrodošla za nastavak. Broj sudionika je ograničen. U slučaju kiše predavanje i sajam sele se u prostor kluba Palach. U slučaju većeg zanimanja postoji mogućnost održavanja dva predavanja, poručuju organizatori.