TURISTIČKA ZAJEDNICA

Predstavljena virtualna šetnja kroz Gorski kotar: Prilika da posjetitelji otkriju nove i nepoznate atrakcije

Alenka Juričić Bukarica

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Riječ je o interaktivnoj 360 stupnjeva šetnji Gorski kotar u proljeće i ljeto, koju je predstavio njen autor Rajko Mrvoš.FUŽINEU Gorskom je kotaru od početka godine ostvareno 103.000 noćenja što je oko 30 posto veći fizički turistički promet nego lani, ali i tek tri posto manji nego rekordne 2019. Istaknuto je to danas na press konferenciji Turističke zajednice Gorskog kotara u Fužinama gdje je održana ni 4. sjednica Skupštine goranske TZ. Selo Bake Mraz u Delnicama, tradicionalni odlično posjećeni Doček Nove godine u podne u Fužinama, ali i niz adventskih događanja u brojnim drugim gradovima i mjestima diljem Gorskog kotara, daju za vjerovati kako bi Gorani mogli čak i dostići 2019.


Komentirajući ostvarenje u turističkoj 2022. i ciljeve u narednoj turističkoj godini, Petar Hrg, direktor TZ Gorskog kotara, je istaknuo kako je motiv i ambicija nagodinu još snažnije marketinški istupiti prvenstveno na domaćem tržištu, ali i jače krenuti u promociju na stranim tržištima. Obzirom da u strukturi gostiju najviše ima stranih gostiju iz Njemačke, Italije, Nizozemske i Francuske, Gorski će kotar targetirati upravo ta tržišta. Jučer je predstavljena i nova virtualna i kartografska podrška posjetiteljima u destinaciji. Riječ je o interaktivnoj 360 stupnjeva šetnji Gorski kotar u proljeće i ljeto, koju je predstavio njen autor Rajko Mrvoš.


David Bregovac i Petar Hrg
Foto Marko Gracin


– Ova virtualna šetnja kroz Gorski kotar sadrži 168 scena, od toga njih 28 zračnih te 140 podnih od kojih je 57 interijera. Naime, tu se može vidjeti Gorski kotar iz zraka, NP Risnjak, prirodne znamenitosti, kulturne znamenitosti, centri za posletitelje  te izletišta, pojasnio je Mrvoš dodajući kako je ovo izvrsna prilika da posjetitelji otkriju i neke nove atrakcije i mjesta koja nisu posjetili u Gorskom kotaru.
Dodajmo i da će u 2022. funkciju predsjednik TZ Gorskog kotara od načelnika Fužina Davida Bregovca, u 2022. preuzeti načelnik Općine Lokve Toni Štimac.