SENJ

Polaznici Dječjeg vrtića Travica sudjelovali na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Ličko-senjske županije

Dorotea PrpićSENJ – Polaznici senjskog Dječjeg vrtića Travica već tradicionalno su sudjelovali na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Ličko-senjske županije. Ove godine je održan pod sloganom “I ja ću biti olimpijac”, a domaćin je vio Dječji vrtić “Carić” iz Novalje.


U Gradskoj sportskoj dvorani u Novalji natjecalo se šest dječjih vrtića iz županije: DV Ciciban iz Otočca, DV Mali medo iz Lovinca, DV Pahuljica iz Gospića, DV Slapić iz Korenice, DV Travica iz Senja te domaćini DV Carić iz Novalje, a snage su odmjerili u 5 disciplina, trčanju na 50 m, skok u dalj, bacanje loptice, štafeta  4×25 m te mali nogomet za djevojčice i za dječake.


Na olimpijadi je sudjelovalo 27 polaznika senjskog vrtića, a pratile su ih četiri odgojiteljice i pedagoginje vrtića, a u ukupnom poretku osvojili su drugo mjesto.
Najbolja je bila ekipa DV Pahuljica iz Gospića, koji su osvojili pehar najbolje ekipe u ukupnom plasmanu,  treći je bio DV Slapić iz Korenice, a Fair play nagrada dodijeljena je DV Mali medo iz Lovinca.