»Ponikve voda«

Počinju radovi na rekonstrukciji vodovoda u Krku, promet prema središtu grada bit će do sezone dosta otežan

Mladen Trinajstić

Foto TZ Grada Krka

Foto TZ Grada Krka

Promet prema središtu grada do sezone će se moći odvijati isključivo Ulicom Slavka Nikolića, a izlaz isključivo Ulicom Stjepana Radića.KRK – Danas u samom središtu grada Krka počinju prilično opsežni radovi na rekonstrukciji vodovoda. Kako nam je predstavljeno iz krčke komunalne tvrtke »Ponikve voda«, koja je ujedno i investitor najavljenih radova, zahvatima će biti obuhvaćena Ulica kralja Tomislava, i to na njezinom dijelu koji se proteže od kućnog broja 1 do kućnog broja 15. Radovi će se izvoditi u fazama od kojih prva počinje od kućnog broja 1 pa do skretanja u Ulicu Ivana Zajca, najavljuju otočni komunalci.


U Ponikvama napominju da će, osim u dijelu koji se tiče stanara tog inače vrlo »živog«, odnosno frekventnog djela grada Krka, spomenuta ulična dionica biti zatvorena za promet sve do skretanja u Ulicu Ivana Zajca. Također, za prometovanje vozila zatvara se i potez na križanju Tomislavove s Bodulskom ulicom, kod kućnog broja 7.


Rekonstrukcija vodovoda


Planiranim radovima u neposrednom susjedstvu Policijske postaje Krk rekonstruirat će se dotrajali vodovod u ukupnoj dužini nešto većoj od 280 metara, ističu u Ponikvama obrazlažući da će se u okviru tog infrastrukturnog projekta postojeća PVC cijev (DN 90 mm) zamijeniti novim »duktilnim« vodovodom, s promjerom cijevi 100 mm. U sklopu istih zahvata izvest će se i polaganje, odnosno ugradnja nove distributivno-telekomunikacijske kanalizacije s kućnim priključcima za cijelu Ulicu kralja Tomislava (od kućnog broja 1 do broja 46), jednako kao i zamjena postojećih poklopaca kanalizacijskih okana novim »plivajućim poklopcima«.
Po završetku radova ulica će, u punome profilu, dobiti novi asfalt u cijeloj duljini. Planirani rok završetka radova na rekonstrukciji komunalne infrastrukture u tom dIjelu grada Krka zacrtan je za prvi dan svibnja, dok je za zgotovljavanje asfalterskih zadaća krajnji rok ugovorno definiran na prvi dan lipnja.


Krčke tvrtke


Radove će izvoditi građevinska tvrtka »Ibratech« iz Garice, a nadzorne će zadaće izvršavati njivička tvrtka AEC Projekt.


Ono što zasigurno neće ići u prilog stanovnicima tog dijela grada Krka u njihovim nastojanjima izbjegavanja radovima zahvaćenih poteza jest i to da je u neposrednom susjedstvu budućeg gradilišta prometovanje motornih vozila i do sad bilo otežano, dijelom čak i onemogućeno, i to zbog rada drive-in testnog punkta postavljenog pored Doma zdravlja. Zbog svega toga promet prema središtu grada do sezone će se moći odvijati isključivo Ulicom Slavka Nikolića, a izlaz isključivo Ulicom Stjepana Radića.