TZG NOVI

Pjenušavi doručak poziva u Pavlomir na hedonističko događanje u vinogradu

Robert Šimonović

Turistička zajednica grada Novog Vinodolskog organizira doručak kao podprojekt Salona pjenušavih vina Zagreb u suradnji s Vinskom kućom Pavlomir i udruženjem Vina Kvarnera



NOVI VINODOLSKI – Hedonizam je sasvim jednostavna i prilično uvjerljiva etička pozicija. Ako su ljudi sretni i uživaju – to je dobro, ako su nesretni i pate – to je loše. Ne ulazeći u daljnje filozofske implikacije ove pozicije, koja svoje korijene vuče još iz doba Epikura iliti prije Krista, recimo samo da će se jedno prekrasno hedonističko događanje održati upravo ove subote u vinogradima vinarije Pavlomir u Novom Vinodolskom. Riječ je o trećem Pjenušavom doručku u vinogradu, koji Turistička zajednica grada Novog Vinodolskog kao podprojekt Salona pjenušavih vina Zagreb organizira u suradnji s Vinskom kućom Pavlomir i udruženjem Vina Kvarnera, a idejna začetnica projekta je Marija Vukelić.


Karte rasprodane


Kvarnerske pjenušce će nadopuniti lokalne namirnice, slatke i slane delicije koje će biti poslužene u vinogradu uz prekrasne zvuke jazz glazbe te zanimljive fotokutke. Prvi dio programa, od 10 do 12 sati, bit će rezerviran za uživanje u doručku, dok je od 12 do 13 sati na rasporedu radionica za sve sudionike doručka, točnije one koji su unaprijed rezervirali svoje mjesto. Radi se o radionici sljubljivanja kvarnerskih pjenušaca s kvarnerskim škampom, veoma kvalitetnim i cijenjenim upravo zbog područja i uvjeta u kojima živi – temperature mora, vrste tla i miješanja morske i slatke vode. Nakon radionice će se u vinogradu održati i »En Primeur Kvarner«, gdje će svim posjetiteljima doručka biti predstavljena i mirna vina vinarija koje sudjeluju na doručku.


– I ove je godine interes za Pjenušavi doručak uistinu velik te su sve karte rasprodane i prije samog događaja. Zahvaljujem svima na velikom interesu za naš Pjenušavi doručak, koji se pokazao kao pun pogodak – napominje direktorica TZG-a Novog Vinodolskog Tena Peričić.


Odlična atmosfera




Program Pjenušavog doručka traje do 14 sati, a ulazak na doručak je moguć samo uz kupljenu ulaznicu, odnosno plaćenu rezervaciju. No, kako bi i oni koji nisu na vrijeme uspjeli doći do ulaznica ipak mogli uživati u kvarnerskim pjenušcima i gastrodelicijama, udruženje Kvarner Wines će prvi put uz podršku Turističke zajednice Kvarnera, Turističke zajednice grada Novog Vinodolskog i Vinsku kuću Pavlomir organizirati Kvarner Sparkling Wines party od 14 do 21 sat. Restoran Fortica s delicijama, nastup DJ-a Daddy Dee, kokteli ekipe iz Barmen.hr-a i kvarnerski mjehurići čekaju sve one koji žele subotu provesti u vinogradu uz uživanje i odličnu atmosferu.


– Ima li boljeg načina za najaviti 2026. godinu u kojoj će Kvarner ponosno nositi titulu Europske prijestolnice gastronomije od prekrasnih gastromanifestacija koje predstavljaju Kvarner? Upravo zato vas 7. lipnja očekujemo u Novom Vinodolskom – poručuje Tena Peričić.