Kvaliteta za život

PGS se pohvalio da je Krk već treći put grad u kojem se najbolje živi

Sanja Gašpert

Najvažniji su dobri projekti i dobra komunikacija s mještanima, ističu u PGS-uTreću godinu zaredom Krk je proglašen gradom u kojem se najbolje živi, odnosno pobjednikom u kategoriji kvaliteta za život u ocjenjivačkim anketama te je to i bila tema konferencije za novinare PGS-a, na kojoj su predstavljeni najnoviji rezultati ovog otočnog grada zbog kojih je ponovo ponio ovu laskavu titulu, a bilo je i riječi o tome kako slijediti primjer Krka.


Na tragu Krka je i Općina Jelenje, čiji je načelnik Robert Marčelja, također PGS-ovac, istaknuo kako u svim kategorijama treba pronaći balans i podjednako ulagati u sva naselja, kako kroz komunalne radove i komunalnu infrastrukturu, tako i kroz društveni život te brigu za sumještane – od vrtićke dobi pa do umirovljeničkih dana, a sve kako bi mještani osjetili stabilnost i napredak zajednice.


– Ako usporedimo sredine kao što su Krk i Jelenje, odnosno lokalne zajednice koje u više mandata vode članovi PGS-a, možemo reći da ih karakterizira stabilnost, ubrzani razvoj, dobra komunikacija s mještanima i projekti koji unapređuju naš zavičaj, kazao je Marčelja.
O dobrim rezultatima Krka govorio je i potpredsjednik PGS-a Damir Pilepić, koji je, između ostalog, istaknuo i podatak da otok Krk ostvaruje 36 posto turističkog prometa PGŽ-a i šest posto turističkog prometa Hrvatske te ima stopu nezaposlenosti ispod tri posto, kazao je Pilepić.


Darijo Vasilić, predsjednik PGS-a i dugogodišnji gradonačelnik Krka, za čijim je mandatima Krk i ostvario zavidne rezultate na svim poljima rada i života.


– Već smo desetak godina u vrhu Hrvatske po brojnim parametrima uspješnosti, što je svakako rezultat dugogodišnjeg promišljanja razvoja grada.


Radi se o uravnoteženom razvoju, imamo minimalna iseljavanja, a prema posljednjem popisu stanovništva, neslužbeno i najveću stopu rasta stanovništva u deset godina, koja je veća od deset posto i najveća je u Hrvatskoj.


Sve to govori o kvaliteti života u našem gradu. Novim tehnologijama Grad Krk štedi novac i usmjerava ga prema obiteljima, mladima, djeci, umirovljenicima, a naš je grad poželjan i poduzetnicima, kazao je Vasilić, dodajući kako je Grad Krk spreman modele dobre prakse prenijeti i drugima.