LIČKO-SENJSKI ŽUPAN

Petry: “Velika sredstva bit će namijenjena razvoju poljoprivrede, a to je gospodarski adut Like”

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin SmolčićČini se da se pomalo brišu razlike što su nekada po političkoj liniji razdvajale hrvatske županije i gradove. Tako se danas u radnom i konstruktivnom ozračju, ali i naglašenom duhu zajedništva, na kolegiju župana u organizaciji Hrvatske zajednice županija raspravljalo o temama financiranja županijskog javnog linijskog prijevoza putnika, novog Zakona o poljoprivredi, poticajima i natječajima u svrhu održivosti poljoprivredne proizvodnje, Nacionalnom planu oporavka i otpornosti kroz EU projekte pa sve do Zakona o obrtu.


Na ovom sastanku bio je nazočan i ličko-senjski župan Ernest Petry.


-Sve su teme bile vrlo značajne jer se tiču svih županija. To su i teme zakonske regulative, kao i konzumiranja EU-fondova, što je posebno važno za Ličko-senjsku županiju u razdoblju od 2021. do 2027. godine.
Velika sredstva će prema prijedlogu novog Zakona o poljoprivredi namijeniti toj gospodarskoj grani. Svakako treba istaknuti i prijedlog novog Zakona o obrtu. S obzirom na zemljopisnu i gospodarsku usmjerenost Ličko-senjske županije pri tome je važno da će mnoga sredstva biti namijenjena razvoju poljoprivrede, što je svakako vrlo jak gospodarski adut na ovim prostorima, rekao nam je nakon sastanka župan Ernest Petry.