Suradnja

Žene poduzetnice s područja Istre i otoka Krka udružile snage. Evo o čemu se radi

Mladen Trinajstić

Foto: Žene za otok

Foto: Žene za otok

Suradnja obećaje razvoj najboljih poslovnih praksi te promicanje partnerstava – rekla je Jovana Čutul, predsjednica udruge Žene za otokKRK – Već uspostavljena i u praksi potvrđena suradnja žena poduzetnica s područja Istre i otoka Krka sad je podignuta na još višu razinu. Članice udruge Žene za otok iz Krka sa svojim su kolegicama, članicama organizacije BPW – Prvi hrvatski klub Pula pod vodstvom Alide Perkov potpisale okvirni sporazum o njihovoj budućoj međusobnoj suradnji, i to tijekom poslovnog susreta koji je upriličen u Krku.


– Riječ je o nastavku suradnje između dvaju udruženja žena koje su već zajedno sudjelovale na kongresu održanom u Selcu, u organizaciji Termi Selce i dr. Vlaste Brozičević, kao i na motivacijskom izletu koji je uključivao plovidbu žitnom lađom »Zora« – predstavlja nam Jovana Čutul, predsjednica organizacije udruženih otočanki, posljednjih godina iznimno aktivnih i zauzetih na promicanju i poticanju ženskog poduzetništva, povezivanju i osnaživanju članica toga udruženja, ali i predstavljanju i promoviranju njihovih postignuća, i to ne samo onih ostvarenih na poslovnom planu.


Centralni dio događanja bio je posvećen međusobnom predstavljanju članica, raspravi o »lobbying for shopping« strategijama te, naposljetku, i potpisivanju sporazuma o suradnji kojem je cilj promicanje poduzetnica putem različitih aktivnosti, uključujući savjetovanja, konferencije, ali i znanstvena istraživanja.
Nakon produktivnih diskusija, sudionice susreta zajedno su ručale te dobile priliku za međusobno umrežavanje, a što je, kažu nam poduzetne otočanke i Istranke, dodatno ojačalo veze među članicama obaju udruženja. Završni dio njihova druženja protekao je pak u ponešto neformalnijoj atmosferi, u razgledavanju otočnih znamenitosti i posjeti jednoj od vrbničkih vinarija.


Potpisivanjem sporazuma, članice BPW Pula i Žena za otok postavile su čvrste temelje za daljnje zajedničke inicijative koje bi trebale podići njihovu kao i vidljivost udruga unutar kojih su organizirane te k tome još i dati podršku ženskom poduzetništvu u regijama u kojima djeluju.


– Naša suradnja obećaje razvoj najboljih poslovnih praksi te promicanje partnerstava koja će svima biti od koristi. Dakle, ovaj je susret bio svojevrsni vjetar u leđa poslovnim ženama Istre i otoka Krka, kako u jačanju lokalne zajednice, tako i u poticanju rasta ženskog poduzetništva – zaključila je Jovana Čutul.