4 Islands MTB Stage Race

Završio ciklus “Četiri otoka”: Skokom u more slavili ispedalirane kilometre

Bojan Purić

Foto Bojan Purić

Foto Bojan PurićBiciklistički ciklus vožnje na četiri kvarnerska otoka završen je u Malom Lošinju iz čijeg su središta, preko Vele straže, Sv. Ivana, Balvanide i Velog Lošinja do povratka u Mali Lošinj, prošli 40 km, što je ne računajući »prolog« u Baški bila najkraća staza natjecanja »Četiri otoka«, ali i zahtjevnija od ostalih u pogledu različitosti terena i mogućih susreta s ljudima i životinjama.


Ukupni su pobjednici Česi Jaroslav Kulhavý i Matouš Ulman iz ekipe »Česka spořitelna Accolade 1« u muškoj, Švicarke Ariane Lüthi i Irina Lützelschwab iz ekipe »HCK-Knippcycling« u ženskoj, a slovenski tandem Tanja Žakelj i Urban Ferenčak iz ekipe »Unior Sinter« u mješovitoj konkurenciji.


Najbolji veterani od 40 do 49 godina bili su Nijemci Karl Platt i Michael Anthes iz ekipe »Team Bulls«, a naj-veterani od 50 godina naviše nizozemsko-njemački tandem Peter Wouters i Günter Reitz iz ekipe »9th Wave Sharks & Firebike – Handelshof«.
Posebno priznanje organizatori su dodijelili Urbanu Majcenu koji jedini završio svih dosadašnjih šest izdanja »Četiri otoka«. Neki sudionici natjecanja proslavili su kraj utrke »Četiri otoka« skokom u more.


Za lošinjski turizam ova je sportska priredba s 204 natjecatelja iz 20 zemalja bila dobrodošao »poguranac« u tankoj predsezoni, a svakako treba zahvaliti i Jadroliniji koja je sponzorirala prijevoz natjecatelja s otoka na otok.