Prvi snijeg

Zabijelio i Cres

Walter Salković

Foto Walter Salković

Foto Walter Salković

Osim na području krške visoravni iznad Sv. Petra pa sve do mjesta Ivanje gdje se skupilo i do četiri centimetra snijega, bilo ga je i u Dragozetićima, dok je u Belom padala samo kišaSnježne pahulje nisu zaobišle ni naš najveći otok, a najviše su se zadržale na njegovom sjevernom dijelu Tramuntani, gdje je najjači utjecaj kontinentalne klime.


Osim na području krške visoravni iznad Sv. Petra pa sve do mjesta Ivanje gdje se skupilo i do četiri centimetra snijega, bilo ga je i u Dragozetićima, dok je u Belom padala samo kiša.


Zabijelili su se i najviši vrhovi Sis i Gorice, dok je na prometnicama snijega bilo u tragovima, u blizini Predošćice te prema trajektnim pristaništima Merag i Porozina.
Stoga nije bilo potrebe za aktiviranjem ralica, ali je državna cesta na vrijeme posipana pijeskom, dok se Grad Cres pobrinuo da se isto učini na nerazvrstanim cestama.


Osim, nakratko, snijega, te jake kiše koja je padala cijeli dan, na uvjete u prometu utjecao je i jak vjetar, pa su u prekidu bile katamaranska linija Mali Lošinj-Rijeka-Cres i trajektna linija Porozina-Brestova.