Gradonačelnik

Vasilić proglasio nove sajamske dane u Krku

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Omogućuje se prigodna prodaja u kućicama, kioscima, štandovima i sličnim objektimaNa ovotjednom kolegiju krčki je gradonačelnik Darijo Vasilić, nakon razmatranja prijedloga odluka iz segmenta djelatnosti Gradskog odsjeka za društvene djelatnosti, prihvatio prijedlog raspodjele sredstava koja su u proračunu Grada osigurana za provedbu nedavno u djelo provedenog javnog poziva za dodjelu financijskih potpora malih vrijednosti.


Temeljem tog programa Ženskom odbojkaškom klubu Krk dodijeljeno je tisuću eura za organizaciju 2. Uskrsnog odbojkaškog turnira koji će se u sportskoj dvorani Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir odvijati tijekom 28. i 29. ožujka.


Članicama i članovima Stolnoteniskog kluba Malinska-Dubašnica koji je u organiziranju sportskih aktivnosti djece i mladih aktivan i na području Grada Krka također je odobreno tisuću eura za sudjelovanje krčkih stolnotenisača na 12. Prvenstvu jadranskih otoka Hrvatske, natjecanju koje će se u Veloj Luci održati 12. i 13. listopada.
Gimnastičkom klubu Omišalj-Njivice dodijeljeno je pak pet stotina eura, i to za organizaciju Trampolin kupa koji će u Omišlju biti priređen 19. svibnja, dok je Društvo sportske rekreacije Zvrk dobilo potporu u vrijednosti tri stotine eura, za predavanje na temu odgoja djece koje će odgojitelj Duško Ilijević početkom lipnja održati u krčkoj Gradskoj vijećnici.


Uz to, Udruzi Rukotvorine Krk odobreno je 300 eura za organizaciju besplatnih radionica “Pletimo palme” koje se ovih dana odvijaju u sjedištu tog krčkog udruženja.


U istoj je prilici, odgovarajući na inicijativu veće skupine krčkih obrtnika i poduzetnika koji posluju na štandovima postavljenim na gradskoj rivi, kod Sunčanog sata, gradonačelnik Darijo Vasilić sukladno odredbama Zakona o trgovini donio i novu Odluka o proglašenju sajamskih dana na području Grada Krka u 2024. godini.


Spomenutom se odlukom čelnika izvršne vlasti Grada Krka sajamskim danima, u svrhu omogućavanja dodatne ponude i promidžbeno-turističkih aktivnosti, proglašavaju tako sve nedjelje i blagdani u razdoblju između 31. ožujka i 1. travnja (uskrsni vikend), od 29. travnja do 5. svibnja (prvomajski tjedan), od 30. svibnja do 2. lipnja (vikend Tijelova i Dana državnosti) te od 15. lipnja do 30. rujna, u vrijeme trajanja turističke sezone.


Uz to, sajamskim je danima “označen” te tako i formalno na području Grada Krka proglašen i period između 1. prosinca ove, i 7. siječnja 2025. godine, a radi provedbe adventskih odnosno božićnih i novogodišnjih programa.


Prigodna prodaja u kućicama, kioscima, štandovima i sličnim objektima, kao sastavni dio sajamskih događanja, u navedenim razdobljima moći će započinjati najranije u 9 sati, a završavati najkasnije u 24 sata, određeno je istom odlukom.