Gradonačelnik

Vasilić krčkim umirovljenicima dijeli uskrsnice od 70€

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Vasilić je uvjeren da će daljnji porast vrijednosti takvih umirovljeničkih potpora biti nastavljen i u bližoj budućnostiNa ovotjednom kolegiju krčkog gradonačelnika, njegovom redovnom radnom sastanku s predstavnicima svih odsjeka Gradske uprave predstavljena je odluka da se svim umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Krka, a koji će do kraja ove godine imati navršenih 75 godina života, povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa isplati jednokratna novčana pomoć u vrijednosti od 70 eura.


Iako isplata “uskrsnice” nije novina već praksa koju, zajedno s osiguravanjem “božićnica” krčka lokalna uprava njeguje već godina, novina i dobrodošla vijest svim starijim Krčankama i Krčanima zasigurno je ona o vrijednosti te potpore u vidu novčanoga dara, a koja je, valja to primijetiti, sad osjetno povećana.


Osigurana povećana sredstva


Kako je govoreći o toj svojoj odluci predstavio sam krčki gradonačelnik, Darijo Vasilić, baš kao i za većinu programa povezanih s javnim potrebama, i za ovaj su program Odsjeka za društvene djelatnosti u 2024. godini u proračunu Grada Krka osigurana značajno povećana sredstva.
– Još lani uskrsnice su našim umirovljenicima isplaćivane u iznosu 30 eura, da bi koncem godine “božićnice” narasle na 50 eura.


Sad, s isplatom ovogodišnjih uskrsnica, nastavljamo povećavati odnosno usklađivati spomenuta sredstva s mogućnostima samog proračuna, ali i porastom troškova života, istaknuo je Vasilić uvjeren da će daljnji porast vrijednosti takvih umirovljeničkih potpora biti nastavljen i u bližoj budućnosti.


Zahtjevi do 20. ožujka


Predstavljajući model po kojem će se uskrsnice krčkim umirovljenicima isplaćivati u narednim tjednima, čelnik izvršne vlasti Grada Krka napomenuo je i da su od utorka, 20. veljače, omogućene prijave korisnika spomenutog Gradskog programa.


Zahtjevi će se zaprimati zaključno do 20. ožujka ove godine, a tijekom spomenutog perioda u postupku prijave umirovljenici koji ispunjavaju uvjete za dobivanje te potpore svoje podatke pozvani su dostaviti osobno, u pisarnicu Grada Krka, poštanskim putem ali i putem elektroničke pošte.


Kao i prethodnih godina, članice i članovi dviju umirovljeničkih udruga s područja tog otočnoga grada – Udruge umirovljenika grada Krka i Udruge umirovljenika Poljica-Šotovento neće se morati sami prijavljivati jer će to za sve njih učiniti predstavnici vodstava njihovih udruženja.


Isto vrijedi i za korisnike Doma za starije osobe Mali Kartec, naravno one koji imaju prebivalište na području Grada Krka, jer će za njih to obaviti predstavnici spomenute ustanove.


Cjelovita obavijest s detaljnim uputama i “protokolom” načina prijave na ovaj hvalevrijedan program krčke Gradske uprave od danas je dostupna na internetskim stranicama Grada Krka.


Čekajte poštara


Osobni podaci koje je potrebno dostaviti uključuju ime i prezime podnositelja zahtjeva, mjesto i adresu prebivališta (koji su navedeni na osobnoj iskaznici) te datum i godinu rođenja.


Uz to, nadležnima u Gradskoj upravi treba dostaviti i OIB broj. Uskrsnice će se isplaćivati poštanskom uplatnicom odnosno na adresu svih podnositelja zahtjeva donositi će ih – poštari!