Vecla

Uvedene nove cijene parkiranja u Krku, pogledajte koliko sad dođe sat parkinga

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

U "nultoj zoni" u koju spada samo središte grada Krka u periodu 1. lipnja do 30. rujna parkiranje će se naplaćivati po cijeni od 1,30 eura na satIz krčke komunalne tvrtke Vecla, kojoj je uz sve njene druge zadaće povjereno i upravljanje javnim parkiralištima na području Grada Krka, javnosti je ovih dana upućena obavijest o izmjenama općih uvjeta isporuke te komunalne usluge na uređenim javnim površinama.


Kako nam je predstavljeno od Danka Milohnića, čelnika spomenutog komunalnog društva, u “nultoj zoni” u koju spada samo središte grada Krka (točnije Ul. Šetalište sv. Bernardina, Ul. Stjepana Radića od br. 1 – 2, kao i Trg bana Josipa Jelačića) u periodu 1. lipnja do 30. rujna parkiranje će se naplaćivati po cijeni od 1,30 eura na sat, dok će u onom proljetno-jesenskom periodu (od 1. travnja do 31. svibnja odnosno između 1. i 31. listopada) cijena parkinga ondje biti 1 euro na sat.


U zimskom iliti periodu od 1. siječnja do 31. ožujka te od 1. studenog do 31. prosinca, cijena sata parkinga određena je na 40 centi.


Prva i druga zona
U prvoj zoni, onoj u koju spadaju parkirališta Robna kuća, Kružni tok 1, Portapisana, Lukobran i Vignole, cijena parkiranja u sezonskom režimu biti će 0,90 eura pa satu, a u vansezonskom periodu 0,60 eura.


U drugoj zoni (kojom su obuhvaćena parkirališta Plav, Kružni tok 2, Sportski centar Josip Uravić Pepi, Vinogradska, Fratri, Punta di Galetto, Ježevac i Sv. Fuska u Pinezićima) cijena parkiranja u ljetnom periodu također će iznositi 0,60 eura po satu.Na parkiralištu Sportskog centra Josip Uravić Pepi, u djelu koji je namijenjen autobusima, cijena parkiranja u periodu sezone bit će 4 eura po satu, odnosno 56 eura za dnevnu parkirnu kartu.


Radno vrijeme parkirališta


Dodajmo i da je radno odnosno naplatno vrijeme parkirališta u sezoni zacrtano svakodnevno, od 8 do 22 sata, dok se u predsezonskom periodu korištenje parkinga neće naplaćivati nedjeljama.


Nadalje, dnevna parkirna karta (DPK) u nultoj zoni u periodu ljetne sezone naplaćivati će se 18,20 eura, u periodu predsezone 10 eura, dok će ona njena zimska cijena biti 2,80 eura.


Ljetna dnevna parkirna karta u prvoj zoni stajati će pak 12,60 eura, a u periodu predsezone 6, dok će u drugoj zoni za dnevnu parkirnu kartu u periodu ljetne sezone trebati izdvojiti 8,40 eura.


Mjesečne parkirne karte


Mjesečne parkirne karta u nultoj zoni (u sezoni) naplaćivati će se 99,54 eura, u periodu proljeća i jeseni 66,36 eura. Mjesečna ljetna parkirna karta u prvoj zoni po novome sad stoji 66,36 eura, a u periodu pred i posezone 26,54 eura.


Cijena povlaštene parkirne karte namijenjene stanarima s prebivalištem u starogradskoj jezgri (nulta, prva i druga zona; najbliže parkiralište) u periodu naplate javnih parkinga iznositi će 39,82 eura, dok će tamošnjim stanarima – vlasnicima nekretnina, zaposlenicima te vlasnicima obrta ili poduzeća parkinzi u drugoj zoni biti na raspolaganju po cijeni 39,83 eura ljeti.


Iznajmljivači koji pružaju uslugu smještaja u domaćinstvu u starogradskoj jezgri (druga zona; najbliže parkiralište) u ljetnom će periodu za mogućnost smješata jednog vozila svojih posjetitelja morati plaćati 132,72 eura.


Za stanovnike prvi sat besplatno


Temeljem Odluke o visini naknade za parkiranje omogućen je prvi sat besplatnog parkiranja, jednom dnevno, za stanovnike Grada Krka sa stalnim prebivalištem i registracijom vozila na području Grada.


Pravo na prvi sat besplatnog parkiranja (koji dobro dođe svima koji imaju potrebu, bilo poslom ili zbog privatnih obveza nakratko vozilom “skočiti” do središta grada) imaju osobe koje ispune Zahtjev za odobravanje besplatnog prvog sata parkiranja te putem elektroničke pošte ili osobno djelatnicima Vecline službe koja radi na organizaciji parkinga dostave presliku prometne dozvole svog automobila.