MTB

Utrka XC James Bond održana u Krku

Mladen Trinajstić

Foto Bike Centar Krk

Foto Bike Centar Krk

Bike centar Krk organizirao brdsko-biciklističko natjecanje, kao dio MTB Zimske ligeU Krku je u organizaciji Bike centra Krk održana brdsko-biciklistička utrka nazvana XC James Bond, kao dio MTB Zimske lige.


Lijepo, za zimu čak i neuobičajeno toplo vrijeme, i atraktivna staza formirana duž makadamskih i zemljanih staza zapadnog ruba grada Krka, u neposrednoj blizini plaže Plav, privukli su brojne ljubitelje brdskog bicikliranja svih uzrasta iz Hrvatske i okolnih zemalja.


Utrka je zbog toga bila podijeljena u čak 15 različitih kategorija, od dječjih do seniorskih.
Prema informacijama koje smo po završetku natjecanja dobili od njegova organizatora, krčkog zaljubljenika u biciklistički sport i neumornog promotora otočne cikloturističke ponude Niokole Radovčića, konkurencijom je najjača ovog puta bila utrka seniorki (30+ godina), a u kojoj je, očekivano, pobijedila Talijanka Simona Ce, ispred dviju Hrvatica, Romine Marušić i Melite Doričić.


U najbrojnijoj »master A« kategoriji u kojoj su se ogledali biciklisti od 30 do 39 godina, na cilj je prvi stigao Slovenac Gregor Sikošek, a iza njega Talijan Simone Cusin te Slovenac Mario Sajko.


Vrlo zadovoljan tijekom i odjecima natjecanja, Radovčić se zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji, pripremi i realizaciji ovog sportskog događanja koji, otkrio nam je, zahvaljujući odličnim reakcijama svih sudionika u još većem, širem i sudionicima brojnijem izdanju na istom mjestu planira upriličiti i dogodine.