Tri večeri

Uspješni premijerni “Dani smijeha” u Velom Lošinju

Bojan Purić

Foto Bojan Purić

Foto Bojan Purić

Čak pet stotina gledatelja prisustvovalo je trima večerima premijernog izdanja "Dana smijeha" u kinodvorani u Velom LošinjuUkupno pet stotina gledatelja okupili su u tri večeri »Dani smijeha« u kinodvorani u Velom Lošinju, niz od tri predstave teatra »Kerekesh« iz Varaždina.


Organizator Marko Hesky s prvim suradnikom Ratkom Vidovićem vrlo je zadovoljan posjećenosti, s obzirom na to da nakon duljih ograničenja publika tek ponovo stječe naviku praćenja programa uživo.

Posljednjih je godina ranije zapuštena kinodvorana u Velom Lošinju dobila novi sjaj, unutarnjim uređenjem i nabavkom novih, komfornih sjedalica te klima-uređaja, a još se očekuje popravak krova, što je trebalo biti obavljeno jesenas, ali će, kako sada stoje stvari, to biti obavljeno u preostalim zimskim mjesecima te u rano proljeće.


Na programu »Dana smijeha«, najavljenih kao prvo izdanje festivala, što implicira ideju da priredba postane tradicionalna, bile su komedije »Krtice« (igrao Jan Kerekeš), »Beba« (igrali Mirna Medaković Stepinac i Ljubomir Kerekeš) te »Dimnjačar« (samo Ljubomir Kerekeš).


Zanimljivo je da su, osim brojnih gledatelja iz Velog i Malog Lošinja, na predstave dolazili i gledatelji iz oko sat vremena vožnje udaljenog Cresa.